Alphabet Sequence Online MCQs with Answers

Here you can practice all the latest Alphabet Sequence Online MCQs questions and answers for free. Along with answers, you can also find detailed solutions for all Logical Tests questions. These aptitude questions will help you to crack competitive exams such as IT exams, CSS, FPSC, ISSB, government exams, bank exams, entrance exams etc. These free aptitude assessment test questions with answers to practice consist of Alphabet Sequence, SeriesAnalogyClassificationCoding and DecodingBlood RelationsSymbolsDirection Sense, Arrangement(Seating / Rank), Problem Solving (Analytical), Argumentation, Assumptions, Conclusions / Inference, Courses of Action, Data Sufficiency, Data Analysis, Cause and EffectLinear ArrangementInequalitiesPuzzleJudgmentsDecision Making, Pictorial Reasoning, Ranking PuzzleLetters in Word Puzzle.

Online Alphabet Sequence test is one of the most important sections in all the Competitive exams, Entrance exams and Campus Interviews in order to grab Government jobs as well as IT Jobs. So Practice well and enhance your Alphabet Sequence Online MCQs skill with our resources.

Alphabet Sequence Online MCQs with Answers

Get Alphabet Sequence Online MCQs to prepare for all the entry tests to get admission to any university on a merit basis. A Logical Test is taken to check the abilities and skills of the candidates. All the applicants are welcome to attempt all the below-mentioned tests to prepare for the Alphabet Sequence Online MCQs. A logical reasoning test measures your ability or aptitude to reason logically. Generally, logical reasoning tests measure non-verbal abilities. You must, through logical and abstract reasoning, extract rules, analogies, and structures that you subsequently use to find a correct answer among a set of possible options.

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare for their Logical Online MCQs with Answers. This is a free platform for students to prepare for Logical Reasoning MCQs to get the best accomplishments in their exams and analyze themselves by attempting this online test system as many times as you want until you find yourself fully prepared.

Alphabet Sequences Online MCQs

1. What should come in the place of question mark (?) in the following letter series based on the English alphabetical order?

BE GJ LO QT ?
UZ
WZ
VY
UY
None of these
Correct Ans: VY

2. What should come in the place of question mark (?) in the following letter series based on the English alphabetical order?

CF HK MP RU ?
WZ
WY
WF
WX
None of these
Correct Ans: WZ

3. “˜DF”™ is related to “˜GI”™ and “˜OQ”™ is related to “˜RT”™ in the English alphabets in the same way as “˜CE”™ is related to which?
FH
GH
EF
HJ
None of these
Correct Ans: FH

4. Find the missing series.
xy _ kx _ zk _ yzk xyz _ _
zyxkx
zykxz
zkxyk
zxykx
None of these
Correct Ans: zyxkx

5. Find the missing series.
BXM, EUP, HRS, ?
XZY
RPN
VTU
KOV
None of these
Correct Ans: KOV

6. Find the missing letters in the pattern:
_ _cccc_ _c_ _dc_ _d.
cccdcddd
ddddcccc
cdcdcdcd
cccdcccd
None of these
Correct Ans: cdcdcdcd

7. Find the missing series.
G2X, J4V, M8T, ?, S32P
N64S
P16R
Q16R
P8S
None of these
Correct Ans: P16R

8. In the following letter series, some of the letters are missing, which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternatives:

bc_b_c_b_ccb
cbcb
bbcb
cbbc
bcbc
None of these
Correct Ans: cbcb

9. NOM, QRP, TUS, ?
WAX
HUT
WXV
HTU
None of these
Correct Ans: WXV

10. Which set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?
_qr_srq_p_rs_r_p
pqrsss
qprsss
pspqsq
pspqqq
None of these
Correct Ans: pspqsq

11. Find the missing series.
?, YZ, DE, JK
VU
UV
TU
TS
None of these
Correct Ans: UV

12. In the following question, which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?
efg _ _ eff _ ghhe _ eff _ gggh _ h
eghhfe
ghhhh
hegefh
hgefhe
None of these
Correct Ans: hegefh

13. FGH, IJK, LMN, OPQ, ?
RSV
RSU
RTS
RST
None of these
Correct Ans: RST

14. K6V, M12U, O18T,?
Q22Z
O24X
S20P
Q24S
None of these
Correct Ans: Q24S

15. AbCdE, DeFgH, GhIjK, JkLmN, ? 
OpQrS
NoPqR
MnOpQ
LmNoP
None of these
Correct Ans: MnOpQ

16. Which set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?
_BC_Q_AB_P_R
PARCQ
APQRC
APRCQ
ACRPR
None of these
Correct Ans: APRCQ

17. FK27, LQ64, RW125, ?
CX216
XB216
YB343
XC216
None of these
Correct Ans: XC216

18. IJ, PQ, XY, ?
DE
OP
GH
WV
None of these
Correct Ans: GH

19. Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given series shall complete it ?
_cb_ca_bacb_ca_bac_d.
badddb
bbbddd
addddb
addbbb
bbadda
Correct Ans: addddb

20. A series is given one term missing. Choose the correct alternative from the given options that will complete the series.
AZWD, CXUF, ?, GTQJ
EVSH
EUTH
EUSH
EVIP
EVTH
Correct Ans: EVSH

Leave a Comment