Blood Relations Online MCQs with Answers

Here you can practice all the latest Blood Relations Online MCQs questions and answers for free. Along with answers, you can also find detailed solutions for all Logical Tests questions. These aptitude questions will help you to crack competitive exams such as IT exams, CSS, FPSC, ISSB, government exams, bank exams, entrance exams etc. These free aptitude assessment test questions with answers to practice consist of Alphabet SequenceSeriesAnalogyClassificationCoding and Decoding, Blood Relations, SymbolsDirection Sense, Arrangement(Seating / Rank), Problem Solving (Analytical), Argumentation, Assumptions, Conclusions / Inference, Courses of Action, Data Sufficiency, Data Analysis, Cause and EffectLinear ArrangementInequalitiesPuzzleJudgmentsDecision Making, Pictorial Reasoning, Ranking PuzzleLetters in Word Puzzle.

Online Blood Relations test is one of the most important sections in all the Competitive exams, Entrance exams and Campus Interviews in order to grab Government jobs as well as IT Jobs. So Practice well and enhance your Blood Relations Online MCQs skill with our resources.

Blood Relations Online MCQs with Answers

Get Blood Relations Online MCQs to prepare for all the entry tests to get admission to any university on a merit basis. A Logical Test is taken to check the abilities and skills of the candidates. All the applicants are welcome to attempt all the below-mentioned tests to prepare for the Blood Relations Online MCQs. A logical reasoning test measures your ability or aptitude to reason logically. Generally, logical reasoning tests measure non-verbal abilities. You must, through logical and abstract reasoning, extract rules, analogies, and structures that you subsequently use to find a correct answer among a set of possible options.

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare for their Logical Online MCQs with Answers. This is a free platform for students to prepare for Logical Reasoning MCQs to get the best accomplishments in their exams and analyze themselves by attempting this online test system as many times as you want until you find yourself fully prepared.

Blood Relations Online MCQs

1. There are eight people in a family viz. M, K, A, C, D, E, G and H consists of 3 generations. Four of them are female. D and A are the daughter and son of K respectively and both are married. E is the sister of H whose father is C. M and G are of 3rd generation and M is the son-in-law of E. K is the brother-in-law of H.Who among the following is sister-in-law of D?
H
A
M
G
C
Correct Ans: G

2. E is the son of C. D is the husband of C. B and G is the only brother and daughter of D respectively. F is the maternal aunt of E and G.How is B related to E?
Uncle
Nephew
Niece
Aunt
None of the above
Correct Ans: Uncle

3. How is Q related to T?
Son
Daughter
Nephew
Niece
Can’t be determined
Correct Ans: Can’t be determined

4. How is M related to L?
Daughter
Brother
Sister
Son
None of these
Correct Ans: Daughter

5. How is D related to Q?
Father
Brother
Father in law
Son
None of these
Correct Ans: Father in law

6. How is Heer related to Prem?
Father
Mother in law
Mother
Aunt
None of these
Correct Ans: None of these

7. How many female(s) members are there in the family?     
One
Two
Three
Five
None of these
Correct Ans: Three

8. Who among the following belongs to first generation?

I. Sara
II. Sahil
III. Siya
Only I and III
Only I
Only III
Only II
None of these
Correct Ans: Only III

9. How is Sahil related to Shikha?
Uncle
Nephew
Son
No direct relation
None of these
Correct Ans: Nephew

10. If L is the brother of N, how many children does K have?
3
6
5
2
None of these
Correct Ans: 3

11. Which pair represents the lawyers?
B,N
A,B
M,A
C,N
None of these
Correct Ans: A,B

12. Whose profession cannot be determined?
B
K
A
L
More than one of the above
Correct Ans: More than one of the above

13. How many female members are there in the family?
3
4
5
6
None of these
Correct Ans: 3

14. Which pair would be grandsons of M?
D,A
N,K
A,L
B,C
None of these
Correct Ans: A,L

15. How is C related to B?
Father
Mother
Daughter
Son
Cannot be determined
Correct Ans: Mother

16. How is F related to A?
Daughter
Father
Mother
Cannot be determined
Son
Correct Ans: Daughter

17. If D is married to P, then how is D related to E?
Daughter-in-law
Son-in-law
Father
Mother
Cannot be determined
Correct Ans: Cannot be determined

18. Which pair represents the lawyers?
B,N
A,B
M,A
M.D
C,N
Correct Ans: A,B

19. If L is the brother of N, how many children does K have?
3
4
2
1
None of these
Correct Ans: 3

20. Whose profession cannot be determined?
B
K
A
L
More than one of the above
Correct Ans: More than one of the above

Leave a Comment