Computer Graphics Online MCQs With Answers

We have compiled very important and most repeated questions for Computer Graphics Online MCQs which are asked in academic as well as in different exams. Most importantly our Online MCQs will help you to evaluate and check your knowledge of computer and IT basics. These Computer Knowledge MCQs will help you to crack any competitive or academic exams. 

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare for their Computer Knowledge Online MCQs test. These Online Computer Knowledge MCQs cover all the topics including MS Powerpoint, MS Word, MS Excel, Information Technology, Hardware, Internet, Operating Systems, Keyboard Shortcuts, Network, Data Structure, DBMS, Security, Abbreviations, Computer Graphics, Output, Memory, Electronics, Input, Marketing, File Location, File Extensions, Software, Programming, Computer Basics, Windows, Binary, Discrete Mathematics, Data Communication, Compiler and OOPS.

The questions about computers are asked in almost every test whether it is for admission to some institutes or for recruitment purposes. 

Computer Graphics Online MCQs with Answers

We strongly recommend to all of our visitors that they attempt these Computer Graphics Online MCQs tests more than one time after completing the preparation so that they can prepare for the Computer Graphics MCQs in the best possible way.

1. In which transformation the shape of an object can be modified in x-direction ,y-direction as well as in both the direction depending upon the value assigned to shearing variables
Reflectionsrc=
Shearingsrc=
Rotationsrc=
Scaling
None of thesesrc=
Correct Ans: Shearing

2. The process of mapping a world window in world coordinate system to viewport are called
Transformation viewing
View Port
Clipping window
Screen coordinate system
None of these
Correct Ans: Transformation viewing

3. The transformation that produces a parallel mirror image of an object are called
Reflection
Shear
Rotation
Scaling
None of these
Correct Ans: Reflection

4. ______ is very important in creating animated images on the screen
Image transformation
Morphing
Clipping
Translation
None of these
Correct Ans: Image transformation

5. The selection and separation of a part of text or image for further operation are called
Translation
Shear
Reflection
Clipping
None of these
Correct Ans: Clipping

6. The subcategories of orthographic projection are
cavalier, cabinet, isometric
cavalier, cabinet
isometric, dimetric, trimetric
isometric, cavalier, trimetric
None of these
Correct Ans: isometric, dimetric, trimetric

7. The anti-aliasing technique which allows shift of 114, 112 and 3/4 of a pixel diameter enabling a closer path of a line is
pixel phasing
filtering
intensity compensation
sampling technique
None of these
Correct Ans: pixel phasing

8. The best hidden surface removal methods) used for complex scenes with more than a few thousand surfaces is/are
depth sorting method
octree method
scan line algorithm
Both (b) & (c)
None of these
Correct Ans: Both (b) & (c)

9. All the following hidden surface algorithms employ image space approach except
back face removal
depth buffer method
scan line method
depth sort method
None of these
Correct Ans: back face removal

10. The phenomenon of having a continuous glow of a beam on the screen even after it is removed is called as
fluorescence
persistence
phosphorescence
incandescence
None of these
Correct Ans: phosphorescence

11. In ____________, each user uses a local input/output device.
time sharing mode
interactive mode
batch processing mode
all the above modes
None of these
Correct Ans: time sharing mode

12. In production of I.C. chip of computer what is needed in the following ________________.
Platinum
Gold
Silicon
Iron
Silver
Correct Ans: Silicon

13. A modem that cannot be moved from its position is called ______________.
Intelligent Modem
Acoustic Coupler
Direct connect
Fixed modem
None of these
Correct Ans: Fixed modem

14. Invention of the integrated circuit led to the invention of _____________.
INTEL 486 processor
Pentium -4 processor
Micro processor
Fortran language
None of these
Correct Ans: Micro processor

15. Where is the disk put in a computer ?
in the modem
in the hard drive
into the CPU
in the disk drive
None of these
Correct Ans: in the disk drive

16. What is output ?
What the processor takes from the user
What the user gives to the processor
What the processor gets from the user
What the processor gives to the user
None of these
Correct Ans: What the processor gives to the user

17. The unit KIPS is used to measure the speed of __________
Processor
Disk drive
Printer
Tape drive
None of these
Correct Ans: Processor

18. Which device can understand difference between data & programs?
Input device
Output device
Memory
Microprocessor
None of these
Correct Ans: Microprocessor

19. This power protection device includes a battery that provides a few minutes of power __________
surge suppressor
line conditioner
generator
UPS
None of these
Correct Ans: UPS

20. A(n) _______ camera is a peripheral device used to capture still images in a digital format
digital
analog
classic
film
None of these
Correct Ans: digital

Leave a Comment