Decision Making Online MCQs with Answers

Here you can practice all the latest Decision Making Online MCQs questions and answers for free. Along with answers, you can also find detailed solutions for all Logical Tests questions. These aptitude questions will help you to crack competitive exams such as IT exams, CSS, FPSC, ISSB, government exams, bank exams, entrance exams etc. These free aptitude assessment test questions with answers to practice consist of Alphabet SequenceSeriesAnalogyClassificationCoding and DecodingBlood RelationsSymbolsDirection Sense, Arrangement(Seating / Rank), Problem Solving (Analytical), Argumentation, Assumptions, Conclusions / Inference, Courses of Action, Data Sufficiency, Data Analysis, Cause and EffectLinear ArrangementInequalitiesPuzzleJudgments, Decision Making, Pictorial Reasoning, Ranking PuzzleLetters in Word Puzzle.

Online Decision Making test is one of the most important sections in all the Competitive exams, Entrance exams and Campus Interviews in order to grab Government jobs as well as IT Jobs. So Practice well and enhance your Decision Making Online MCQs skill with our resources.

Decision Making Online MCQs with Answers

Get Decision Making Online MCQs to prepare for all the entry tests to get admission to any university on a merit basis. A Logical Test is taken to check the abilities and skills of the candidates. All the applicants are welcome to attempt all the below-mentioned tests to prepare for the Decision Making Online MCQs. A logical reasoning test measures your ability or aptitude to reason logically. Generally, logical reasoning tests measure non-verbal abilities. You must, through logical and abstract reasoning, extract rules, analogies, and structures that you subsequently use to find a correct answer among a set of possible options.

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare for their Logical Online MCQs with Answers. This is a free platform for students to prepare for Logical Reasoning MCQs to get the best accomplishments in their exams and analyze themselves by attempting this online test system as many times as you want until you find yourself fully prepared.

Decision Makings Online MCQs

1. There is a shortage of wheat in your District where you are the District Magistrate. The Government has ordered that only a maximum amount of 50 kg wheat is to be released for wedding celebrations. A daughter of your close relative is getting married and your requests you to release at least 100 kg wheat, for his daughter”™s wedding. He expresses annoyance when you tell him about the Government’s restrictions on this matter. He feels that since you are the District Magistrate you can release any amount at your will. You do not want to spoil your relationship with him. Under such circumstances, how would you deal with the situation?
Release the extra amount of wheat which your relative has requested for.
Refuse your relative the extra amount and strictly follow the rules.
Show your relative the copy of the Government instructions and then persuade him to accept the amount as prescribed.
Advise him to directly apply to the allotting authority and inform him that you do not interfere in this matter.
None of these
Correct Ans: Show your relative the copy of the Government instructions and then persuade him to accept the amount as prescribed.

2. RC Bhargav is a son of an industrialist and from other state who has set his factory in 1990 and has a domicile certificate of the state. He is ready to pay the entire amount in 4 years if required. He does not own a house in Gurgaon city limits but his wife owns a flat in Gurgaon. His date of birth is 11th Nov 1960.
Do not allot flat.
Refer to the Chairman.
Refer to the President.
Allot flat.
Data inadequate.
Correct Ans: Do not allot flat.

3. What is the decision to be taken in his case?
Pandey is a player in Indian team and has no experience in coaching any of the team. But his name is included by all of the 3 cricket advisory committee members.
Reffered to the cricket Advisory Committee members/BCCI secretary
The candidate is not to be selected
Data inadequate
The candidate is to be selected
None of these
Correct Ans: The candidate is to be selected

4. Statements : Non-Resident Indians invest their money in City ‘A’. About one lakh flats are vacant in the City ‘A’. Still people are struggling hard to get the accommodation. Which of the following decision may be pursued to solve the problem ?
The Government should take over the vacant flats and allot these flats to the needy persons
The Government should re-strict the investment made by the Non-Resident Indians to check the soaring prices of dwelling units
The Government should immediately constitute a task force to review the housing policy
The Government should Immediately take steps to end the impasse through proper coordination and management
None of the above
Correct Ans: The Government should Immediately take steps to end the impasse through proper coordination and management

5. While travelling in a Haryana registered commercial taxi from Haryana to an adjacent city (another State), your taxi driver informs you that he has no permit for running the taxi in that city, he will stop at its Transport Office and pay the prescribed fee of Rs. 50 for a day. While paying the fee at the counter you find that the transport clerk is taking an extra Rs. 50 for which no receipt is given, You are in a hurry for an office meeting. Under such circumstances, what would you do ?
Do not interfere at all as this is a matter between the taxi driver and tax authorities
Take not of the incident and subsequently report the matter to the concerned authorities
Go up to the counter and ask the clerk to give back the money which he has illegally taken.
Treat it as a normal affair and simply forget about it
None of the above
Correct Ans: Take not of the incident and subsequently report the matter to the concerned authorities

6. Mr. D’Souza who was born on 4.5.1965 did M.Com one year back, he was the top candidate in the group discussion.
if the candidates can be selected
if the candidate is to be referred to Director- Finance
if the candidate can be called for group discussion
if the candidate can be called for interview
if the candidate cannot be selected
Correct Ans: if the candidate can be called for interview

7. Mr. Subramaniam whose date of birth is 4.5.1965 is a post graduate with Commerce and has obtained 60% marks in the interview.
if the candidates can be selected
if the candidate is to be referred to Director- Finance
if the candidate can be called for group discussion
if the candidate can be called for interview
if the candidate cannot be selected
Correct Ans: if the candidates can be selected

8. Mr. Roy is a Commerce graduate, has passed his CA examination and was born on 18.4.1974.
if the candidates can be selected
if the candidate is to be referred to Director- Finance
if the candidate can be called for group discussion
if the candidate can be called for interview
if the candidate cannot be selected
Correct Ans: if the candidate is to be referred to Director- Finance

9. Mr. Mathur is a Ph.D. in Commerce and was 34 years old on 1.3.1996. He obtained 14 marks in interview.
if the candidates can be selected
if the candidate is to be referred to Director- Finance
if the candidate can be called for group discussion
if the candidate can be called for interview
if the candidate cannot be selected
Correct Ans: if the candidate cannot be selected

10. Mr. Patel, a post-graduate was permitted by Director- Finance. He was born on 30.05.1963. He obtained 12 marks in interview.
if the candidates can be selected
if the candidate is to be referred to Director- Finance
if the candidate can be called for group discussion
if the candidate can be called for interview
if the candidate cannot be selected
Correct Ans: if the candidate cannot be selected

11. Mrs. Desai is a post-graduate in Economics and her date of birth is 3.4.1965.
if the candidates can be selected
if the candidate is to be referred to Director- Finance
if the candidate can be called for group discussion
if the candidate can be called for interview
if the candidate cannot be selected
Correct Ans: if the candidate cannot be selected

12. Mr. Kant a post-graduate with Commerce obtained 70% marks in-group discussions and secured 20 marks in interview. He was 35 years as on 31.07.1996.
if the candidates can be selected
if the candidate is to be referred to Director- Finance
if the candidate can be called for group discussion
if the candidate can be called for interview
if the candidate cannot be selected
Correct Ans: if the candidates can be selected

13. Mrs. Krishnamurthy is a qualified CA and was 25 years old on 31.07.1987.
if the candidates can be selected
if the candidate is to be referred to Director- Finance
if the candidate can be called for group discussion
if the candidate can be called for interview
if the candidate cannot be selected
Correct Ans: if the candidate is to be referred to Director- Finance

14. Mr. Das is M.Com and his date of birth is 30.06.1960.
if the candidates can be selected
if the candidate is to be referred to Director- Finance
if the candidate can be called for group discussion
if the candidate can be called for interview
if the candidate cannot be selected
Correct Ans: if the candidate cannot be selected

15. Tanya has been working in a leading organization since the completion of post graduation in 1996. She was born on 11.11.1974. She is a graduate and post graduate in Science and has secured more than 60% at both graduate as well as post graduate level. She has secured 71% marks in the selection process.
if the candidate is to be selected.
if the candidate is not to be selected.
if the candidate may be referred to the HR – Manager.
if the candidate may be referred to the Director.
if the data provided is inadequate to take the decision
Correct Ans: if the candidate is not to be selected.

16. Naveen has done graduation in Chemistry, scoring 69% marks in it. His date of birth is 12.11.1990. He has ranked first in the selection process and has secured 82% marks in it. He has 4 months of post-qualification work experience.
if the candidate is to be selected.
if the candidate is not to be selected.
if the candidate may be referred to the HR – Manager.
if the candidate may be referred to the Director.
if the data provided is inadequate to take the decision
Correct Ans: if the candidate may be referred to the Director.

17. Asmita has 4 years of post-qualification work experience. She has done graduation in Botany, scoring 71% marks in it. Born on 22.01.1989. She has secured 53% marks in the selection process.
if the candidate is to be selected.
if the candidate is not to be selected.
if the candidate may be referred to the HR – Manager.
if the candidate may be referred to the Director.
if the data provided is inadequate to take the decision
Correct Ans: if the candidate is not to be selected.

18. Veena’s Date of Birth is 06.02.1988. She has done her graduation and post graduation in commerce and secured 59% and 62% marks respectively. She has a post-qualification work experience as a senior executive of 3 years and has secured 59% marks in the selection process.
if the candidate is to be selected.
if the candidate is not to be selected.
if the candidate may be referred to the HR – Manager.
if the candidate may be referred to the Director.
if the data provided is inadequate to take the decision
Correct Ans: if the candidate may be referred to the HR – Manager.

19. Varun has secured 79% marks in the selection process. He has completed graduation in BSc with 67%. His Date of Birth is 09.03.1987. and has a post qualification work experience of one year.
if the candidate is to be selected.
if the candidate is not to be selected.
if the candidate may be referred to the HR – Manager.
if the candidate may be referred to the Director.
if the data provided is inadequate to take the decision
Correct Ans: if the candidate may be referred to the Director.

20. Deepak has completed graduation and post graduation in Geography with 68% and has secured 57% marks in the selection process. His Date of Birth is 11.11.1985.
if the candidate is to be selected.
if the candidate is not to be selected.
if the candidate may be referred to the HR – Manager.
if the candidate may be referred to the Director.
if the data provided is inadequate to take the decision
Correct Ans: if the data provided is inadequate to take the decision

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Download Books

Related News