Discount Online MCQs with Answers

Here you can practice all the latest Discount Online MCQs questions and answers for free. Along with answers, you can also find detailed solutions for all Aptitude Test questions. These aptitude questions will help you to crack competitive exams such as IT exams, CSS, FPSC, ISSB, government exams, bank exams, entrance exams etc. These free aptitude assessment test questions with answers to practice consist of Number SystemLCM and HCFPercentageAverage and AgeRatio and ProportionPartnershipProfit and Loss, Discount, Simple IntrestCompound InterestTime and WorkTime and DistanceApproximationsPermutation CombinationProbabilityEquations and InequationsMensuration, Data Sufficiency, Number SeriesGeometryCombinationProgressionChain RuleClocks and calendarsSquare and Square RootsStocks and ShareSurds and indicesTrigonometry.

Online Aptitude test is one of the most important sections in all the Competitive exams, Entrance exams and Campus Interviews in order to grab Government jobs as well as IT Jobs. So Practice well and enhance your Discount Online MCQs skill with our resources.

The purpose of this online test is to help you evaluate your Discount Online MCQs with Answers. These Multiple Choice Questions (MCQs) on Aptitude will prepare you for the technical round of job interviews, written tests, and many certification exams.

Discount Online MCQs with Answers

Get Discount Online MCQs to prepare for all the entry tests to get admission to any university on a merit basis. An Aptitude Test is taken to check the abilities and skills of the candidates. All the applicants are welcome to attempt all the below-mentioned tests to prepare for the Discount Online MCQs

Aptitude Tests are conducted to assess the logical thinking, decision-making, and problem-solving skills of a person. So, to enhance your skills logically and arithmetically, you need to check and prepare the topics. All you have to do now is check them all and try to practice the different problems. These Multiple Choice Questions (MCQs) on Aptitude will prepare you for the technical round of job interviews, written tests, and many certification exams. Evaluate your Aptitude skills by trying the free Discount Online MCQs online at this page.

Discount Online MCQs

1. If the marked price of the mobile is Rs.6000 more than the money Rajesh had but the shopkeeper offers two successive discounts 10% and 5% respectively. Now he left with him Rs.9370. What is the marked price of the mobile?
Rs.106000
Rs.108000
Rs.110000
Rs.120000
None of these
Correct Ans: Rs.106000

2. A shopkeeper buys an article at a discount of 20% on the listed from a wholesaler. The shopkeeper marks up the price by 15% on the listed price. A buyer pays Rs. 3795 to get it after paying sales tax rate of 10% on the price asked for. Find the profit percentage of the shopkeeper.
48.75%
42.75%
40.75%
33.75%
43.75%
Correct Ans: 43.75%

3. Applied to a bill for Rs. 50000. Find the difference between a discount of 25 % to that of two successive discounts of 20 % and 10 %?
Rs. 2250
Rs. 1500
Rs. 1750
Rs. 1800
None of these
Correct Ans: Rs. 1500

4. A merchant agrees to give a discount of 20% on cost price of articles but gives away only 700gms for every 1400 gms weight of articles. Find his profit%? 
40
55
65
60
None of these
Correct Ans: 60

5. If Ram sells each chair and table bought by him at discount of 25% and 20% respectively after marking up the prices of both by 50% and gives one 1 chair free for every 4 tables bought by a customer, then what is the net profit/loss % made by Ram after selling all of the items which he bought from the shopkeeper?
2%
3%
4%
5%
None of these
Correct Ans: 5%

6. The marked price of a watch is Rs. 1000. A retailer buys it at Rs. 810 after getting two successive discounts of 10% and another rate which is illegible. What is the second discount rate?
15%
10%
8%
6.50%
None of these
Correct Ans: 10%

7. A dealer allowed a discount of 25% on marked price of Rs.20,000 on an article and incurred a loss of 20%. What discount should he allow on the marked price so that he gains Rs.450 on the article? 
6.50%
5%
4.25%
4%
None
Correct Ans: 4%

8. Megha bought some toys at 20% discount on the original price. The original price of each toy was Rs. 40. If she made a total savings of Rs.240, how many toys did she buy?
30
8
12
24
None of these
Correct Ans: 30

9. In a sale, perfume are available at a discount of 25% on the selling price. If a perfume costs Rs. 5895 in the sale, what is the selling price of the perfume? 
Rs. 6020
Rs. 7860
Rs. 7680
Cannot be determined
None of these
Correct Ans: Rs. 7860

10. The printed price of a mobile is Rs. 2500. A shopkeeper earns a profit of 25% after selling it at 20% discount on the printed price. If he sells it at a price which is Rs. 250 less than the printed price, what is his percentage profit? 
37.15%
44.20%
38.25%
42.30%
40.62%
Correct Ans: 40.62%

11. The single discount equivalent to the discount series of 20%, 10% and 5% is
11.66%
31.60%
31.66%
32%
None of these
Correct Ans: 31.60%

12. A fan is listed at Rs.150 with a discount of 20%. What additional discount must be offered to the customer to bring the net price to Rs.108?
11(1/9)%
15%
8%
4%
None of these
Correct Ans: None of these

13. The difference between successive discounts of 40% followed by 30% and 45% followed by 20% on the marked price of an article is Rs.12. The marked price of the article is
Rs.200
Rs.400
Rs.600
Rs.800
None of these
Correct Ans: Rs.600

14. The profit earned by selling an article for Rs. 832 is equal to the loss incurred when the same article is sold for Rs.448. What should be the sale price for making 50% profit?
Rs. 960
Rs. 920
Rs. 1,060
Rs. 1,200
None of these
Correct Ans: Rs. 960

15. A shopkeeper buys some vegetables at a discount of 15% on label price if he wants to make a profit of 20% after allowing a discount of 10%, then by what % should his marked price be greater than the original labelled price?
12.33%
17.80%
13.33%
23.67%
25.25%
Correct Ans: 13.33%

16. Dev got a discount of 30% on the marked price of an article which he sold for Rs. 8750 with 25% profit on the price he bought. Find the marked price? 
Rs. 11,000
Rs. 12,000
Rs. 10,000
Rs. 9870
None of these
Correct Ans: Rs. 10,000

17. After getting two successive discounts Deepa got a shirt at Rs. 136 whose marked price is Rs. 200. If the second discount is 15% find the first discount. 
12.50%
15%
25%
20%
None of these
Correct Ans: 20%

18. A shopkeeper gains 21% after allowing a discount of 12% on the marked price of an article. Find his profit percent, if the article is sold at marked price allowing no discount.
30%
35%
37.50%
31.50%
None of these
Correct Ans: 37.50%

19. If the cost of an article is Rs. P after two successive reductions of 20% and 25%, the original price of the article was
Rs. 5P/3
Rs. 4P/5
Rs. 3P/5
Rs. 5P/4
None of these
Correct Ans: Rs. 5P/3

20. Jasmine allows 4% discount on the marked price of her goods and still earns a profit of 20%. What is the cost price of a shirt, if its marked price is Rs. 850? 
Rs. 650
Rs. 720
Rs. 700
Rs. 680
None of these
Correct Ans: Rs. 680

Leave a Comment