English Grammar MCQs with Answers

Here is the list of English Grammar MCQs with answers for the Preparation of Competitive Exams in FPSC, PPSC, SPSC, KPPSC, CSS, PMS, NTS, ISSB, LAT, etc. These Grammar MCQs will help you to secure maximum marks in upcoming academic as well as competitive exams in Pakistan

We have collected all the data and we have tried to provide you with the best information related to Grammar MCQs with their answers. These Multiple-choice questions will help you in the Preparation for Job tests, Interviews, competitive exams, etc. 

These General English MCQs consist of Active & Passive VoiceAdjectiveAdverb, Common Error DetectionConditional SentencesConjunctionCorrect Usage of ArticlesDirect & IndirectAnalogyAntonyms, Grammar, Idioms & PhrasesMasculine And Feminine GenderOne Word SubstitutionPairs of Words Often ConfusedPrepositionSentence CompletionSynonymsInterjectionSentence CorrectionSentence FormationSpelling CheckNounPhrasal VerbsPronounSelecting Words,  SyntaxTensesVerb, and Vocabulary.

Grammar Question with Answer

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare their Grammar MCQs online. We are presenting you top MCQs questions picked by the Subject Specialist. 

In these exercises of English Grammar MCQs Questions and Answer, students must choose the correct answer to fill in the blank. By completing these exercises, students will enhance their understanding of Grammar.

Question 1.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Our country is spiritual country, theirs . . . . . . religious.
A. is
B. are
C. also
D. have
Ans: A. is

Question 2.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
She . . . . . her husband for 15 minutes.
A. is beating
B. has been beating
C. has been beaten
D. beats
Ans: B. has been beating

Question 3.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Three Idiots . . . . . really a watchable movie.
A. are
B. is
C. superb
D. do
Ans: B. is

Question 4.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Our armed forces are . . . . . . . those of any other country in the word.
A. Superior than
B. Superior to
C. Superior from
D. Superior of
Ans: B. Superior to

Question 5.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Our sir teaches Mathematics . . . . . . English.
A. across
B. besides
C. beside
D. both
Ans: B. besides

Question 6.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The English . . . . . English.
A. speak
B. spoke
C. spoken
D. is spoken
Ans: A. speak

Question 7.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Chirag hardly ever cooks, . . . . . . ?
A. isn’t he
B. he doesn’t
C. doesn’t he
D. does he
Ans: D. does he

Question 8.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Do not cry . . . . . spilt milk.
A. on
B. over
C. about
D. for
Ans: B. over

Question 9.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Please, come . . . . . . the bathroom.
A. out of
B. over
C. on
D. in
Ans: A. out of

Question 10.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The rain comes . . . . . . . the clouds.
A. in
B. near
C. from
D. under
Ans: C. from

Question 11.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I don’t know the city . . . . . he lives.
A. what
B. where
C. when
D. which
Ans: B. where

Question 12.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He deserves my thanks for . . . . . . . my purse and returned it to me without taking anything from it.
A. having found
B. found
C. founded
D. find
Ans: A. having found

Question 13.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Please, don’t laugh . . . . . . those beggars.
A. for
B. against
C. at
D. from
Ans: C. at

Question 14.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The ship . . . . . , Robinson arrived on the Island.
A. had been broken
B. having been broken
C. having broken
D. has broken
Ans: C. having broken

Question 15.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He always stammers in public meetings, but his today’s speech . . . . . . . . . .
A. was fairly audible to everyone.
B. was not liked by the audience.
C. as not received by the audience.
D. was surprisingly fluent.
Ans: D. was surprisingly fluent.

Question 16.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
‘The green eyed monster’ means . . . . . .
A. hatred
B. love
C. live
D. jealousy
Ans: D. jealousy

Question 17.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Please, stop . . . . . so many mistakes.
A. to make
B. make
C. making
D. makes
Ans: C. making

Question 18.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The stars . . . . . counted.
A. can
B. can be
C. cannot be
D. must
Ans: C. cannot be

Question 19.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
We have been in Sector: 8, Gandhinagar . . . . . . . 1997.
A. for
B. from
C. about
D. since
Ans: D. since

Question 20.
Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The electricity is . . . . . . than coal.
A. cheap
B. to cheap
C. cheaper
D. cheapest
Ans: C. cheaper

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Download Books

Related News