Interjection MCQs with Answers

Here is the list of Interjection MCQs with answers for the Preparation of Competitive Exams in FPSC, PPSC, SPSC, KPPSC, CSS, PMS, NTS, ISSB, LAT, etc. These Interjection MCQs will help you to secure maximum marks in upcoming academic as well as competitive exams in Pakistan

We have collected all the data and we have tried to provide you with the best information related to Interjection MCQs with their answers. These Multiple-choice questions will help you in the Preparation for Job tests, Interviews, competitive exams, etc. 

These General English MCQs consist of Active & Passive VoiceAdjectiveAdverb, Common Error DetectionConditional SentencesConjunctionCorrect Usage of ArticlesDirect & IndirectAnalogyAntonymsGrammarIdioms & PhrasesMasculine And Feminine GenderOne Word SubstitutionPairs of Words Often ConfusedPrepositionSentence CompletionSynonyms, Interjection, Sentence CorrectionSentence FormationSpelling CheckNounPhrasal VerbsPronounSelecting Words,  SyntaxTensesVerb, and Vocabulary.

Interjection Question with Answer

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare their Interjection MCQs online. We are presenting you top MCQs questions picked by the Subject Specialist. 

In these exercises of English Interjection MCQs Questions and Answer, students must choose the correct answer to fill in the blank. By completing these exercises, students will enhance their understanding of Interjection.

What is English Interjection?

An interjection is a word or phrase that is grammatically independent from the words around it, and mainly expresses feeling rather than meaning. Oh, what a beautiful house! Uh-oh, this looks bad. Well, it’s time to say good night. Actually, um, it’s not my dog.

Q 1. _________I hear someone whispering my name.
Ah!
Oh!
Hush!
Wow!
Ans: Hush!

Q 2. _______that feels amazing.
Bah!
Phew!
Yeah!
Ahh!
Ans: Ahh!

Q 3. _______I have passed the exam.
Hurrah!
Ahh!
Wow!
Hey!
Ans: Hurrah!

Q 4. _______I don’t like this vegetable.
Uh!
Oh!
Ugh!
Whew!
Ans: Ugh!

Q 5. ______ That’s really great news.
Hey!
Ah!
Yay!
Wow!
Ans: Wow!

Q 6. ______What a beautiful dress.
Hey!
Aww!
Oh!
Hmm!
Ans: Oh!

Q 7. _______I spilled my coffee all over the table.
Aww!
Oops!
Uh!
Phew!
Ans: Oops!

Q 8. I can’t believe that you are coming here! _______!
Hmm!
Woah!
Yay!
Ah!
Ans: Yay!

Q 9. _______just look at the puppies.
Oh!
Aww!
Hey!
Ah!
Ans: Oh!, Aww!

Q 10. _______Can you repeat the question?
Hey!
Hmm!
Huh!
Uh!
Ans: Huh!

Leave a Comment