Letters in Word Puzzle Online MCQs with Answers

Here you can practice all the latest Letters in Word Puzzle Online MCQs questions and answers for free. Along with answers, you can also find detailed solutions for all Logical Tests questions. These aptitude questions will help you to crack competitive exams such as IT exams, CSS, FPSC, ISSB, government exams, bank exams, entrance exams etc. These free aptitude assessment test questions with answers to practice consist of Alphabet SequenceSeriesAnalogyClassificationCoding and DecodingBlood RelationsSymbolsDirection Sense, Arrangement(Seating / Rank), Problem Solving (Analytical), Argumentation, Assumptions, Conclusions / Inference, Courses of Action, Data Sufficiency, Data Analysis, Cause and EffectLinear ArrangementInequalitiesPuzzleJudgmentsDecision Making, Pictorial Reasoning, Ranking Puzzle, Letters in Word Puzzle.

Online Letters in Word Puzzle test is one of the most important sections in all the Competitive exams, Entrance exams and Campus Interviews in order to grab Government jobs as well as IT Jobs. So Practice well and enhance your Letters in Word Puzzle Online MCQs skill with our resources.

Letters in Word Puzzle Online MCQs with Answers

Get Letters in Word Puzzle Online MCQs to prepare for all the entry tests to get admission to any university on a merit basis. A Logical Test is taken to check the abilities and skills of the candidates. All the applicants are welcome to attempt all the below-mentioned tests to prepare for the Letters in Word Puzzle Online MCQs. A logical reasoning test measures your ability or aptitude to reason logically. Generally, logical reasoning tests measure non-verbal abilities. You must, through logical and abstract reasoning, extract rules, analogies, and structures that you subsequently use to find a correct answer among a set of possible options.

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare for their Logical Online MCQs with Answers. This is a free platform for students to prepare for Logical Reasoning MCQs to get the best accomplishments in their exams and analyze themselves by attempting this online test system as many times as you want until you find yourself fully prepared.

Letters in Word Puzzles Online MCQs

1. The positions of first and fifth letters of the word “˜SEMANTIC”™ are interchanged. Similarly, the position of second and sixth and so on till the fourth and eight letters are interchanged. In the new arrangement thus formed, how many letters are there in between the letter which is third form the right and third from the left in the English alphabetical order?
Three
Four
Two
Six
Eight
Correct Ans: Three

2. In the word ‘DOORSTEP’ if all the vowels are replaced with the letter immediate next to it in the english alphabet series and all the consonants are replaced with the letter immediate before it in the english alphabet series, then how many vowels are there in the new word so formed?
None
One
Two
More than two
None of these
Correct Ans: One

3. If it is possible to make only one meaningful English word from the second, the fifth, the seventh and the eighth letters of the word BRILLIANT, using each letter only once, second letter of that word is your answer. If more than one such word can be formed, your answer is X. If no such word can be formed, your answer is Y?
L
X
R
Y
A
Correct Ans: Y

4. In the word ‘EVERYTHING’ all consonants are written as their preceding letter and all vowels are written as their succeeding letters. Now all letters are arranged in alphabetical order from left to right and all the repeated letters are eliminated. How many letters are between U and G?
One
Two
Four
Five
None
Correct Ans: Four

5. If it is possible to make a meaningful word with the 2nd, the 6th, the 9th and the 12th letters of the word ‘CONTRIBUTION’, which of the following will be the last letter of that word ? If more than one such word can be formed, give ‘M’ as the answer and if no such word is there, give ‘X’ as the answer.
T
O
M
X
N
Correct Ans: O

6. The positions of the first and the fourth letters of the word PLANET are interchanged, similarly, the positions of the second and fifth letters and third and sixth letters are interchanged. In the new arrangement thus formed, how many letters are there between the letter which is second from the right and the letter which is fourth from the left according to the English alphabetical order ?
None
One
Two
Three
Four
Correct Ans: Three

7. If it is possible to make only one meaningful word with the third, fifth, eighth and ninth letters of the word STETHOSCOPE then which of the following will be the second letter of the word? If no such word can be made give T as your answer and if more than one such word can be made give M as your answer.
C
T
M
H
E
Correct Ans: C

8. How many such pair of letters are there in the word ‘HISTORICAL’ which have as many letters between them in the word as they have between them in the English alphabet?
Seven
Four
Six
Five
Eight
Correct Ans: Six

9. If it is possible to make a meaningful word, using the 3rd, 4th, 7th and 8th letters of the word ‘BACKGROUND’, then what is the last letter of the word formed? If no such word be formed, mark the answer as “˜Y”™. If more than one word can be formed mark the answer as “˜X”™.
C
K
U
X
Y
Correct Ans: Y

10. Only one meaningful word can be formed by rearranging the letters of the given jumbled word. Find out that word. MUSPOPAPOTIH
METAMORPHIC
PHILANTHROPIST
HIPPOCAMPUS
HIPPOPOTAMUS
None of these
Correct Ans: HIPPOPOTAMUS

11. If it is possible to make a meaningful word, using the 3rd, 5th, 8th and 9th letters of the word ‘PARLIAMENT’, then what is the third letter of the word formed? If no such word be formed, mark the answer as ‘Y’. If more than one word can be formed mark the answer as ‘X’.
I
N
E
X
Y
Correct Ans: I

12. If first four letters of the English alphabet are written in reverse order; again next 5 letters are written in reverse order; again next 6 letters are written in reverse order; next 7 letters are written in reverse order and finally, the remaining letters are also written in reverse order, then what will be the 7th letter to the left of the 8th letter from right?
M
N
O
L
None of these
Correct Ans: M

13. How many pairs of letters are there in the word ‘SEQUENTIAL’ which have as many letters between them as are in the alphabet ?
1
2
3
4
Nil
Correct Ans: 4

14. How many pairs of letters are there in the word UNDERSUBSCRIBED which have number of letters between them in the word two less than the number of letters between them in English alphabet?
One
Two
Three
Four
More than Four
Correct Ans: More than Four

15. R is denoted by N, C is denoted by T, I by U, O by I, E by R, T by O and V by P ,then how will the word VERIFICATION be written ?
PRNUEUTHOUIR
VRNUEUTAOUIN
PRNUFUTAOUIN
PRNUFVOAOUIN
None of these
Correct Ans: PRNUFUTAOUIN

16. How many meaningful English words can be formed, starting with S, with the second, the fourth, the fifth and the eighth letters of the PERISHED, using each letter only once in each word? (To be counted from left)
None
One
Two
Three
More than three
Correct Ans: One

17. If all the vowels of the word ‘FRAGMENT’ are changed to the letter immediately succeeding them in the english alphabet series and all the consonants are changed to the letter immediately preceding them in the english alphabet series, then how many letters of the new word are similar to the letters of the old word?
Two
Three
Four
More than four
None of these
Correct Ans: Four

18. How many such pairs of letters are there in the word CULTIVATION, each of which has as many letters between them in the word as they have between them in english alphabet?
One
Two
Three
More than three
None
Correct Ans: Three

19. In the following question, find out how many such pairs of letters are there in the given word each of which has as many letters between them in the word as in the English alphabet.
DESCRIPTIVE
Two
Three
Four
Five
More than five
Correct Ans: More than five

20. If each vowel of the word PURPOSE is changed to the next letter in the English alphabetical series and each consonant is changed to the previous letter in the English alphabetical series and then the alphabetical thus formed are arranged in alphabetical order from the left to right, which of the following will be third letter from the right?
V
O
P
Q
R
Correct Ans: Q

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Download Books

Related News