Linear Arrangement Online MCQs with Answers

Here you can practice all the latest Linear Arrangement Online MCQs questions and answers for free. Along with answers, you can also find detailed solutions for all Logical Tests questions. These aptitude questions will help you to crack competitive exams such as IT exams, CSS, FPSC, ISSB, government exams, bank exams, entrance exams etc. These free aptitude assessment test questions with answers to practice consist of Alphabet SequenceSeriesAnalogyClassificationCoding and DecodingBlood RelationsSymbolsDirection Sense, Arrangement(Seating / Rank), Problem Solving (Analytical), Argumentation, Assumptions, Conclusions / Inference, Courses of Action, Data Sufficiency, Data Analysis, Cause and Effect, Linear Arrangement, InequalitiesPuzzleJudgmentsDecision Making, Pictorial Reasoning, Ranking PuzzleLetters in Word Puzzle.

Online Linear Arrangement test is one of the most important sections in all the Competitive exams, Entrance exams and Campus Interviews in order to grab Government jobs as well as IT Jobs. So Practice well and enhance your Linear Arrangement Online MCQs skill with our resources.

Linear Arrangement Online MCQs with Answers

Get Linear Arrangement Online MCQs to prepare for all the entry tests to get admission to any university on a merit basis. A Logical Test is taken to check the abilities and skills of the candidates. All the applicants are welcome to attempt all the below-mentioned tests to prepare for the Linear Arrangement Online MCQs. A logical reasoning test measures your ability or aptitude to reason logically. Generally, logical reasoning tests measure non-verbal abilities. You must, through logical and abstract reasoning, extract rules, analogies, and structures that you subsequently use to find a correct answer among a set of possible options.

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare for their Logical Online MCQs with Answers. This is a free platform for students to prepare for Logical Reasoning MCQs to get the best accomplishments in their exams and analyze themselves by attempting this online test system as many times as you want until you find yourself fully prepared.

Linear Arrangements Online MCQs

1. Who among the following in pairs sit opposite each other?
E-L
H-M
D-J
G-I
None of these
Correct Ans: G-I

2. Who among the following sit at the corner?
D
F
L
Both A & B
None of these
Correct Ans: Both A & B

3. Who is sitting between I and J?
D
K
M
E
None of these
Correct Ans: E

4. Who is sitting next to G on the right side?
F
M
L
D
None of these
Correct Ans: L

5. Who is opposite to F?
J
E
D
K
None of these
Correct Ans: J

6. Who is sitting 2nd to the right of Sandhya?
Anshu
Madhu
Manju
Khurshid
None of these
Correct Ans: Madhu

7. Who amongst the following sits exactly between Nupur and Khurshid?
Sandhya
Sinny
Manju
Khurshid
Suman
Correct Ans: Sandhya

8. What is the position of Manju with respect to Nupur?
Second to the left
Third to the right
Third to the left
Fifth to the right
Second to the right
Correct Ans: Third to the right

9. Four of the following five are alike in a certain way, and so form a group. Which of the following does not belong to the group?
Khurshid, Manju
Nupur, Sinny
Sandhya, Anshu
Sandhya, Sinny
Madhu, Suman
Correct Ans: Sandhya, Sinny

10. How many girls in the given arrangement are facing North?
One
Two
Three
Four
None of these
Correct Ans: Four

11. Which one of these pairs is an immediate neighbour of each other and facing the same directions?
A,D
C,H
D,F
E,G
None of these
Correct Ans: D,F

12. Who is sitting second to the right of F?
D
G
A
C
None of these
Correct Ans: A

13. Who is sitting exactly between the B and E?
C,D
C,H
G,C
A,F
None of these
Correct Ans: C,H

14. Four of the following five are alike in a certain way based on the given seating arrangement and thus form a group. Which one of the following does not belong to the group?
D
F
E
G
None of these
Correct Ans: E

15. Who is sitting to the immediate left of H?
B
C
E
G
None of these
Correct Ans: C

16. Find the odd one out
E
Q
B
S
A
Correct Ans: B

17. As many people sit to the right of R, as to the right of which of the following?
D
E
C
A
B
Correct Ans: C

18. Which of the following statement it true?
T is neighbour of R.
Only three people is sitting between A and D
Only two people are sitting to the right of S.
C is sitting opposite of T.
None of the above is true.
Correct Ans: C is sitting opposite of T.

19. Who is sitting immediate right of the P?
the one who is sitting opposite to E
The one who is sitting opposite to D
T
Q
The one who is sitting opposite to B
Correct Ans: The one who is sitting opposite to B

20. Who is facing D?
S
Q
T
P
R
Correct Ans: P

Leave a Comment