Masculine And Feminine Gender MCQs with Answers

Here is the list of Masculine And Feminine Gender MCQs with answers for the Preparation of Competitive Exams in FPSC, PPSC, SPSC, KPPSC, CSS, PMS, NTS, ISSB, LAT, etc. These Masculine And Feminine Gender MCQs will help you to secure maximum marks in upcoming academic as well as competitive exams in Pakistan

We have collected all the data and we have tried to provide you with the best information related to Masculine And Feminine Gender MCQs with their answers. These Multiple-choice questions will help you in the Preparation for Job tests, Interviews, competitive exams, etc. 

These General English MCQs consist of Active & Passive VoiceAdjectiveAdverb, Common Error DetectionConditional SentencesConjunctionCorrect Usage of ArticlesDirect & IndirectAnalogyAntonymsGrammarIdioms & Phrases, Masculine And Feminine Gender, One Word SubstitutionPairs of Words Often ConfusedPrepositionSentence CompletionSynonymsInterjectionSentence CorrectionSentence FormationSpelling CheckNounPhrasal VerbsPronounSelecting Words,  SyntaxTensesVerb, and Vocabulary.

Masculine And Feminine Gender Question with Answer

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare their Masculine And Feminine Gender MCQs online. We are presenting you top MCQs questions picked by the Subject Specialist. 

In these exercises of English Masculine And Feminine Gender MCQs Questions and Answer, students must choose the correct answer to fill in the blank. By completing these exercises, students will enhance their understanding of Masculine And Feminine Gender.

Question 1.
What is Gender?
A.Words that stand for males only
B.Words that stand for female only
C.It tells if a person is a male or a female
D.It is the capital of Barbados
C.It tells if a person is a male or a female

Question 2.
What is the feminine of duke?
A.Vicereine
B.Duchess
C.Princess
D.Marchioness
Ans: B.Duchess

Question 3.
What is the feminine of stallion?
A.Mare
B.Doe
C.Cow
D.Lioness
Ans: A.Mare

Question 4.
What is the feminine of ram?
A.Ewe
B.Limb
C.Lob
D.Lumber
Ans: A.Ewe

Question 5.
Boy, man, uncle, fireman, grandfather are…
A.Feminine titles
B.Masculine titles
C.Both Feminine and Masculine titles
D.None of the above
Ans: B.Masculine titles

Question 6.
What is the feminine of lord?
A.Empress
B.Queen
C.Lady
D.Actress
Ans: C.Lady

Question 7.
What is the feminine of bull?
A.Heifer
B.Mule
C.Tigress
D.Ostrich
Ans: A.Heifer

Question 8.
What is the feminine of gander?
A.Goose
B.Grouse
C.Glider
D.Goat
Ans: A.Goose

Question 9.
Examples of feminie titles are …
A.Mother and daughter
B.Girl and grandfather
C.Policeman and waitress
D.None of the above
Ans: A.Mother and daughter

Question 10.
What is the feminine of master?
A.Mistress
B.Maid
C.Nanny
D.Governess
Ans: A.Mistress

Question 11.
What is the feminine of colt?
A.Penguin
B.Cuckoo
C.Duck
D.Filly
Ans: D.Filly

Question 12.
What is the feminine of lion?
A.Leaner
B.Loan
C.Lioness
D.Lean
Ans: C.Lioness

Question 13.
What is the feminine of bachelor?
A.Gentlewoman
B.Heroine
C.Dame
D.Spinster
Ans: D.Spinster

Question 14.
What is the feminine of sultan?
A.Malika
B.Sultana
C.Begum
D.Mohtarma
Ans: B.Sultana

Question 15.
What is the feminine of horse?
A.Mare
B.Hart
C.Hear
D.Hearse
Ans: A.Mare

Question 16.
What is the feminine of tiger?
A.Tigress
B.Teak
C.Trip
D.Trunk
Ans: A.Tigress

Question 17.
What is the feminine of earl?
A.Countess
B.Baroness
C.Waitress
D.Seamstress
Ans: A.Countess

Question 18.
What is the feminine of fox?
A.Cougar
B.Coyote
C.Vixen
D.Bitch
Ans: C.Vixen

Question 19.
What is the feminine of dog?
A.Dock
B.Bitch
C.Bock
D.Dig
Ans: B.Bitch

Question 20.
What is the feminine of cock?
A.Lock
B.Hen
C.Kitten
D.Curtain
Ans: B.Hen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Download Books

Related News