Network Online MCQs With Answers

We have compiled very important and most repeated questions for Network Online Online MCQs which are asked in academic as well as in different exams. Most importantly our Online MCQs will help you to evaluate and check your knowledge of computer and IT basics. These Computer Knowledge MCQs will help you to crack any competitive or academic exams. 

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare for their Computer Knowledge Online MCQs test. These Online Computer Knowledge MCQs cover all the topics including MS Powerpoint, MS Word, MS Excel, Information Tfechnology, Hardware, Internet, Operating Systems, Keyboard Shortcuts, Network, Data Structure, DBMS, Security, Abbreviations, Computer Graphics, Output, Memory, Electronics, Input, Marketing, File Location, File Extensions, Software, Programming, Computer Basics, Windows, Binary, Discrete Mathematics, Data Communication, Compiler and OOPS.

The questions about computers are asked in almost every test whether it is for admission to some institutes or for recruitment purposes. 

Network Online Online MCQs with Answers

We strongly recommend to all of our visitors that they attempt these Network Online Online MCQs tests more than one time after completing the preparation so that they can prepare for the Network Online MCQs in the best possible way.

1. Smaller and less expensive PC based servers are replacing today in many businesses
super computers
clients
laptops
mainframes
None of these
Correct Ans: mainframes

2. Servers are computers that provide resources to other computers connected to
network
mainframe
super computer
client
None of these
Correct Ans: network

3. Which of the following is not one of the four major data processing functions of a computer ?
Gathering data
Processing data into information
Analysing the data or information
Storing the data or information
None of these
Correct Ans: Analysing the data or information

4. The ability to recover and read deleted or damaged files from a criminal’s computer is an example of a law enforcement speciality called
Robotics
Simulation
Computer forensics
Animation
None of these
Correct Ans: Computer forensics

5. This system is a small, wireless handheld computer that scans an item’s tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop
PSS
POS
Inventory
Data mining
None of these
Correct Ans: PSS

6. __________ does works related to exchange of data between the computers.
Sound card
Network card
Expansion slot
Modem
None of these
Correct Ans: Network card

7. Exchange of text messages and computer files over network either local network as LAN or over internet as WAN is called as
chatting
FTP
e-mail
download
None of these
Correct Ans: e-mail

8. 4GL (fourth generation language) is a
structural language
non-procedural language
procedural language
All of the above
None of these
Correct Ans: procedural language

9. A computer science branch that is involved in using computers to solve that appear to require human imagination or intelligence is called as
Analog
ASCII
AI
Both (a) & (b)
None of these
Correct Ans: AI

10. By clicking on this icon, one can access the networked resources, usually shared resources. This icon is
My Computer
Connect to Internet
Network Neighbourhood
My Document
None of these
Correct Ans: Connect to Internet

11. Traffic in a VPN is not
invisible from public networks
logically separated from other traffic
accessible from unauthorized public networks
restricted to a single protocol in IP
None of these
Correct Ans: logically separated from other traffic

12. SMTP, FTP and SNS are applications of the __________ layer.
data link
network
transport
application
None of these
Correct Ans: application

13. Customers, facilities, knowledge workers, business information, communication infrastructure and computer equipment are all considerations in a good ___________ plan.
hacker
disaster recovery
security
risk management
None of these
Correct Ans: risk management

14. ___________ is a primary key of one file that also appears in another file.
Physical key
Primary key
Foreign key
Logical key
None of these
Correct Ans: Foreign key

15. Bandwidth refers to the
cost of the cable required to implement a WAN
cost of the cable required to implement a LAN
account of information a peer-to-peer network can store
account of information a communications medium can transfer in a given amount of time
None of these
Correct Ans: account of information a communications medium can transfer in a given amount of time

16. A processor that collects the transmissions from several communications media and send them over a single line that operates at a higher capacity is called
Multiplexer
Bridge
Hub
Router
None of these
Correct Ans: Multiplexer

17. _____________ is an access method in which collisions are entirely avoided.
CSMA
CSMA/CD
CSMA/CA
All of these
None of these
Correct Ans: CSMA/CA

18. Channel is a
track on magnetic tape or a band on magnetic drum
path for carrying signals between source and destination
Both ( a) and (b)
TV channel
None of these
Correct Ans: Both ( a) and (b)

19. A channel (in windows terminology) is a/an
widely used online service that offers access to the internet
specialised website designed to work with the windows 9 subscription feature to automatically download information from the internet and store it on your computer for later viewing
area on the computer memory where text or graphics car be temporarily stored
All of the above
None of these
Correct Ans: specialised website designed to work with the windows 9 subscription feature to automatically download information from the internet and store it on your computer for later viewing

20. Which of the following is the fastest communication channel?
Radiowave
Microwave
Optical fibre
All are operating in the same propagation speed
None of these
Correct Ans: All are operating in the same propagation speed

21. An inter-company network which used to distribute information, documents, files and databases, is called as
LAN
Extranet
WAN
MAN
None of these
Correct Ans: Extranet

22. 192.9.200.153 is an
Ethernet Address
IP Address
Computer Address
Any of these
None of these
Correct Ans: Ethernet Address

23. Which protocol provides e-mail facility among different hosts?
SMTP
FTP
TELNET
SNMP
None of these
Correct Ans: SMTP

24. Ethernet, LAN, Token Ring and Token Bus are types of
WAN
communication channels
LAN
physical medium
None of these
Correct Ans: LAN

25. A(n) _________________ is a combination of hardware and software that facilitates the sharing of information between computing devices.
network
peripheral
expansion board
digital device
None of these
Correct Ans: network

26. __________________ are devices used to transmit data over telecommunications lines.
Drives
Drive bays
Modems
Platforms
None of these
Correct Ans: Modems

27. Which of the following terms is just the connection of networks that can be joined together?
virtual private network
internet
intranet
extranet
None of these
Correct Ans: internet

28. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a
network
mainframe
supercomputer
client
None of these
Correct Ans: network

29. Connections to the Internet using a phone line and a modem are called _______________ connections.
digital
dial-up
broadband
View table
None of these
Correct Ans: dial-up

30. Personal computers can be connected together to form a ______________
server
supercomputer
enterprise
network
None of these
Correct Ans: network

31. Which set of rules is applicable for exchange of files over Internet?
FTP/IP
HTTP
HTML
HYPERLINK
None of these
Correct Ans: HTTP

32. Which is the most common request response protocol used in Internet for word processing?
SMTP
FTP
HTTP
TTY
None of these
Correct Ans: HTTP

33. Identify the odd term amongst the following group ______________
Coaxial cable
Optical cable
Twisted pair wire
Microwaves
None of these
Correct Ans: Microwaves

34. The OSI reference model is divided into how many layers?
Seven
Five
Four
Six
None of these
Correct Ans: Seven

35. Ethernet is the example of ______?
LAN
WAN
MAN
Wi-Fi
None of these
Correct Ans: LAN

36. An example of a telecommunication device is a ________:
Keyboard
Mouse
Modem
Printer
None of these
Correct Ans: Modem

37. An example of a telecommunications device is a
Keyboard
Mouse
Printer
Modem
None of these
Correct Ans: Modem

38. Which of the following cables can transmit data at high speeds?
Flat cables
Coaxial cable
Optic fiber cable
Twisted pair cable
UTP cable
Correct Ans: Optic fiber cable

39. 255.255.0.0 is default mask of
Class A networks
Class B networks
Class C networks
Class D networks
None of these
Correct Ans: Class B networks

40. What does SNMP stand for?
Simple Network Mail Protocol
Single Network Mail Protocol
Single Network Message Protocol
Simple Network Management Protocol
None of these
Correct Ans: Simple Network Management Protocol

41. A device operating at network layer is called
bridge
router
gateway
hub
repeater
Correct Ans: router

42. Which type of switching uses the entire capacity of a dedicated link?
Circuit Switching
Virtual Circuit Packet Switching
Datagram Packet Switching
Message Switching
None of these
Correct Ans: Datagram Packet Switching

43. A bridge recognizes addresses of _____________.
Layer 1
Layer 2
Layer 3
Layer 4
None of these
Correct Ans: Layer 3

44. Which of the following manages computer resources?
ALU
BUS
Control Unit
I/O unit
None of these
Correct Ans: Control Unit

45. ALU works on the instructions and data held in the _______________.
Note book
Registers
Copy pad
I/o devices
None of these
Correct Ans: Registers

46. The most important powerful computer in a typical network is ______________.
Desktop
Network Client
Network Server
Network Station
None of these
Correct Ans: Network Server

47. Firewalls are used to protect against
Unauthorised Attacks
Virus Attacks
Data Driver Attacks
Fire Attacks
None of these
Correct Ans: Virus Attacks

48. Ethernet, LAN, Token Ring, and token Bus are types of _______________.
WAN
Communication channels
LAN
Physical Medium
None of these
Correct Ans: LAN

49. Which is the network strategy used extensively by the internet ?
peer-to-peer network system
Stand -alone network system
Local Area network system
Client /server network system
None of these
Correct Ans: Client /server network system

50. . An inter-company network which used to distribute information, documents, files and databases, is _____________.
LAN
WAN
MAN
Extranet
None of these
Correct Ans: WAN

51. A device that connects to a network without the use of cables is said to be _____
distributed
centralised
open source
wireless
None of these
Correct Ans: wireless

52. The Word FTP stands for ?
File Translate Protocol
File Transit Protocol
File Transfer protocol
file typing protocol
None of these
Correct Ans: File Transfer protocol

53. DSL is an example of a(n) ____________ connection.
network
wireless
slow
broadband
None of these
Correct Ans: broadband

54. A (n) ____________ system is a small, wireless handheld computer that scans an item’s tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop.
PSS
POS
inventory
data mining
None of these
Correct Ans: PSS

55. ____________terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems.
Data
Point-of-sale (POS)
Sales
Query
None of these
Correct Ans: Point-of-sale (POS)

56. Graphic interfaces were first used in a xerox product is called
Ethernet
Inter LISP
Small talk
Zeta LISP
None of these
Correct Ans: Ethernet

57. A switch in a network is used to ?
It is used to connect systems on network
It is used to stop hacking
It is used to stop viruses
It is used to boot systems remotely
None of these
Correct Ans: It is used to connect systems on network

58. Which of the following device is used only in LAN (Local Area Network)?
Gateway
Modem
NIC
Router
None of these
Correct Ans: NIC

59. Before data can be transmitted, they must be transformed to ________.
periodic signals
electromagnetic signals
aperiodic signals
low-frequency sine waves
None of these
Correct Ans: electromagnetic signals

60. Control Unit of a digital computer is often called the
Clock
Nerve center
ICs
All of the above
None of these
Correct Ans: All of the above

61. Which of the following is a part of the Central Processing Unit
Printer
Keyboard
Mouse
Arithmetic Logic Unit
None of these
Correct Ans: Arithmetic Logic Unit

62. Communication using a modulated carrier to apply a data signal to a transmission medium in analog form is
Local area network
Modem
Base band networking
Broad band networking
None of these
Correct Ans: Broad band networking

63. In a _________ topology, if there devices in a network,each n device has n-1 ports for cable.
Mesh
Star
Bus
Ring
None of these
Correct Ans: Mesh

64. LANs can be connected by devices called _________ operate in the data link layer.
Hub
Bridges
HDLC
Tunnel
None of these
Correct Ans: Bridges

65. The OSI model consists of ___________ layers.
Nine
Eight
Seven
Five
Eleven
Correct Ans: Seven

66. Which among the following is correct:
Network firewalls are a software appliance running on general purpose hardware or hardware based firewall computer appliances that filter traffic between two or more networks.
Host – based firewalls provide a layer of software on one host that controls network traffic in and out of that single machine
Both of Above
Network firewalls are a hardware appliance running on general purpose
None of These
Correct Ans: Both of Above

67. The first paper published on firewall technology was in ____, when engineers from Digital Equipment Corporation (DEC) developed filter systems known as packet filter firewalls:
1988
1999
1992
1995
1983
Correct Ans: 1988

68. From 1989 – 1990 three colleagues from AT&T Bell Laboratories, Dave Presotto, Janardan Sharma and Kshitij Nigam developed the second generation of firewalls, calling them:
Circuit Level Gateway
Application Layer
Proxies
Network Layer
None of These
Correct Ans: Circuit Level Gateway

69. Application layer firewalls works on the application level of the ____stack (i.e. all browser traffic or all telnet or FTP traffic) and may intercept all packets travelling to or from an application:
TCP
IP
Both of Above
UDP
DNS
Correct Ans: Both of Above

70. NAT stands for:
Network Address Translation (Translation or translator same meaning)
Network Address Transformation
Network Access Translation
Network Access Translation
None of these
Correct Ans: Network Address Translation (Translation or translator same meaning)

71. Which among the following has been standardized in the IEEE 803 specifications?
Bluetooth
Ethernet
WiMAX
All of the above
None of these
Correct Ans: Ethernet

72. Which of the following terms applies to communication between separate computer systems?
Computer literacy
Power supply
Applications software
Connectivity
None of these
Correct Ans: Connectivity

73. Which of the following is used for manufacturing chips?
control bus
control unit
parity unit
semiconductor
None of these
Correct Ans: semiconductor

74. A Winchester disk is a
Disk Stack
Removable disk
Flexible disk
All of the above
None of these
Correct Ans: Disk Stack

75. A sizeable geographical area with communication based on the telephone system is though as
Local area network
Wide area network
Modulator-Demodulator
All of the above
None of these
Correct Ans: Wide area network

76. What is the standard code the computer industry created to represent characters?
DASI
ASSH
ASCII
BASCII
EPROM
Correct Ans: ASCII

77. A packet switching network that was sponsored by the Commission of the EEC and became operational in 1979 is
LAN
Broadband network
Star network
Euronet
None of these
Correct Ans: Euronet

78. Which of the following is not a protocol in the application layer of TCP/IP suit :
HTTP
TCP
HTTPS
Telnet
None of these
Correct Ans: TCP

79. Which among the following is correct about 4GL?
A computer brand
A software brand
A software program
A programming language
None of these
Correct Ans: A programming language

80. BSNL Reliance, Shaw cable, AOL, Tata Indicom all can be kept in which one of the following groups?
ISDN
IRC
ISP
ICONS
None of these
Correct Ans: ISP

81. Traffic in a VPN is not ______.
invisible from public networks
logically separated from other traffic
accessible from unauthorised public networks
restricted to a single protocol in IPSec
None of these
Correct Ans: logically separated from other traffic

82. A processor that collects the transmissions from several communications media and sends them over a single line that operates at a higher capacity is called ______.
multiplexor
bridge
hub
Switch
None of these
Correct Ans: multiplexor

83. The IP address 135.0.10.27 belongs to address class ?
A
B
C
D
None of these
Correct Ans: B

84. Two different kind of networks can be connected by using __________
Bridges
Satellite
Gateway
Routers
None of these
Correct Ans: Gateway

85. Ping command is used for what purpose ?
Test a device on a network whether it is reachable
Test a hard disk fault
Test a bug in the application
Test devices scanning quality
None of these
Correct Ans: Test a device on a network whether it is reachable

86. With an IP address of 100, you currently have 80 subnets. What subnet mask should you use to maximize the number of available hosts?
192
240
248
224
252
Correct Ans: 252

87. A central computer surrounded by one or more satellite computers is called a
Bus network
Ring network
Star network
All of the above
None of these
Correct Ans: Star network

88. Internet-like networks within enterprises.
Intranets
Switching alternating
Inter organizational networks
Extranets
None of these
Correct Ans: Intranets

89. What is loopback address?
127.0.0.1
255.0.0.0
255.255.0.0
127.0.0.0
None of these
Correct Ans: 127.0.0.1

90. What is the default subnet mask for a class B network ?
127.0.0.1
255.0.0.0
255.255.0.0
255.255.255.0
None of these
Correct Ans: 255.255.0.0

91. ____________ is the continuous ability to send and receive data between interconnected networks.
FTP
SMTP
TNS
Network Interoperability
None of these
Correct Ans: Network Interoperability

92. Which IEEE Standards is used for Wi/Fi systems?
802.11
802.1
802.2
802.3
802.4
Correct Ans: 802.11

93. Which of the following is an example of a client-server model ?
FTP
DNS
TELNET
All of these
None of these
Correct Ans: All of these

94. Which of the following TCP/IP protocol is used for transferring electronic mail messages from one machine to another ?
SNMP
SMTP
RFC
FTP
None of these
Correct Ans: SMTP

95. End to end connectivity is provided from host to host in :
Network layer
Session layer
Data link layer
Transport layer
None of these
Correct Ans: Transport layer

96. The ________ layer is the layer closest to transmission medium.
Transport
Network
Data link
Physical
None of these
Correct Ans: Physical

97. At _________ layer, TCP/IP defines two protocols :Transmission Control Protocol (TCP) and User Datagram Protocol(UDP)
Transport layer
Network layer
Physical layer
Application layer
None of these
Correct Ans: Transport layer

98. A communication network which is used by large organizations over regional, national or global area is called ________
LAN
WAN
MAN
Internet
None of these
Correct Ans: WAN

99. Modern is a _________ that modulates and demodulate signals
DCE (Data circuit-terminating equipment)
DTE (Data terminal equipment)
internet language
Both (a) and (b)
None of these
Correct Ans: DCE (Data circuit-terminating equipment)

100. Routers operate in which layer of the OSI model ?
Physical layer
Data link layer
Network Layer
All of these
None of these
Correct Ans: All of these

101. Which of the following uses the greatest number of layers in the OSI model ?
Bridge
Repeater
Router
Gateway
None of these
Correct Ans: Gateway

102. Where does Bridge operate in OSI model?
Physical layer
Data link layer
Both (a) and (b)
Application layer
None of these
Correct Ans: Both (a) and (b)

103. Repeater operates in which layer of OSI model?
Application layer
Presentation layer
Physical layer
Transport layer
Data link layer
Correct Ans: Physical layer

104. __________uses a Standard called IEEE 802.6.
LAN
WAN
MAN
Internet
None of these
Correct Ans: MAN

105. Which is the general network standard for the data link layer in the OSI Reference Model?
IEEE 802.1
IEEE 802.2
IEEE 802.3
IEEE 802.4
IEEE 802.6
Correct Ans: IEEE 802.2

106. ______ refers to family of IEEE standards dealing with local area network and metropolitan area network
802
800
801
803
None of these
Correct Ans: 802

107. You need to configure a switch from a remote subnet. Which of the following must be configured on the switch ?
Console port
IP
Hostname
SNMP
Default gateway
Correct Ans: Default gateway

108. What is the name of protocol used in eliminate loops ?
Switching
ISL
Frame tagging
Spanning Tree Protocol
None of these
Correct Ans: Spanning Tree Protocol

109. If you wanted to locate the hardware address of a local device, which protocol would you use
ARP
RARP
ICMP
PING
PONG
Correct Ans: ARP

110. All of the following are basic principles of networks, except
each computer must have a network card
there must be communications media connecting the network hardware devices
there must be at least one connecting device
each computer must have software that supports the movement of information
None of these
Correct Ans: each computer must have software that supports the movement of information

111. A communications processor that connects dissimilar networks by providing the translation from one set of protocol to another is _____
Bridge
Gateway
Router
Modern
All of these
Correct Ans: Gateway

112. The word FTP stands for ________
File Translate Protocol
File Transit Protocol
File Typing Protocol
File Transfer Protocol
None of these
Correct Ans: File Transfer Protocol

113. ______allows network users to share a single copy of software, which resides on the network server.
network site license
end-user license agreement
business software license
single-user license agreement
None of these
Correct Ans: network site license

114. _________allows wireless mobile devices to access the Internet and its Services such as the Web and e-mail.
TCP/IP
Ethernet
WAP
Token ring
None of these
Correct Ans: WAP

115. The first layer in OSI reference model is
Network
Physical
Application
Data link
None of these
Correct Ans: Physical

116. For large network which topology is used?
Star
Ring
Bus
Mesh
None of these
Correct Ans: Mesh

117. A relatively new technology that allows wireless connectivity:
Bluetooth
Black tooth
Blue band
Broadband
Wi- fi
Correct Ans: Bluetooth

118. The capacity of a communication channel is measured in ___
Bandwidth
Bit capacity
Baud rate
Data flow
Store data
Correct Ans: Bandwidth

119. An affordable technology that uses existing telephone lines to provide high-speed connections is called ________.
ISDN
microwave
cable modem
DSL
ALU
Correct Ans: DSL

120. A Special high-speed line used by large corporations to support digital communications is known as :
satellite/air connection service lines
cable modems
digital subscriber lines
T1, T2, T3 and T4 lines
None of these
Correct Ans: T1, T2, T3 and T4 lines

121. A Credit card-sized expansion board that is inserted into portable computers that connects the modem to the telephone wall jack is:
Internal modem
External modem
PC Card modem
Wireless modem
Wired modem
Correct Ans: PC Card modem

122. The telephone is an example of a(n)_______ signal.
analog
digital
modulated
demodulated
compiler
Correct Ans: analog

123. Bluetooth is a type of radio wave information transmission system that is good for about :
30 feet
30 yards
30 miles
300 miles
3000 miles
Correct Ans: 30 feet

124. Which of the following is used for manufacturing chips ?
Bus
Control unit
Semiconductors
a and b only
None of these
Correct Ans: Semiconductors

125. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a ________
network
mainframe
supercomputer
client
None of these
Correct Ans: network

126. Which of the following terms is just the connection of networks that can be joined together ?
virtual private network
internet
intranet
extranet
None of these
Correct Ans: internet

127. A(n) ________ is a combination of hardware and software that facilitates the sharing of information between computing devices.
network
peripheral
expansion board
digital device
None of these
Correct Ans: network

128. Encryption and decryption are func­tions of
Transport layer
Session layer
Presentation layer
All of the above
None of these
Correct Ans: Presentation layer

129. A device operating at the physical layer is called a
Bridge
Router
Repeater
All of the above
None of these
Correct Ans: Repeater

130. _______ is the act of copying or downloading a program from a network and making multiple copies of it.
Network piracy
Plagiarism
Software piracy
Site-license piracy
None of these
Correct Ans: Software piracy

131. In a ring topology , the computer in possession of the______ can transmit data
packet
data
access method
token
None of these
Correct Ans: token

132. The OSI model is divided into_______ processes called layers .
five
six
seven
eight
None of these
Correct Ans: seven

133. IP address contains __________ bits.
8 bits
16 bits
32 bits
40 bits
None of these
Correct Ans: 32 bits

134. Which among the following is correct characteristics about proxy server:
A proxy server may act as a firewall by responding to input packets in the manner of an application while blocking other packets.
A proxy server is a gateway from one network to another for a specific network application
It performs its tasks or functions as a proxy on behalf of the network user;
All of the Above
None of these
Correct Ans: All of the Above

135. Which device connects LAN to Internet :
HTML
Bridge
Router
Switch
None of These
Correct Ans: Router

136. The linkage of computers with a communication system is called ?
Networking
Pairing
Interlocking
Assembling
None of these
Correct Ans: Networking

137. Pathway that support communication among the various electronic components on the system board are called ?
Bus Lines
Network line
Logic paths
Gateways
None of these
Correct Ans: Bus Lines

138. Network components are connected to the same cable in the _______topology ?’
Star
Ring
Bus
Mesh
None of these
Correct Ans: Ring

139. A wireless network uses _________ waves to transmit signals ?
Mechanical
radio
Sound
Magnehe
None of these
Correct Ans: radio

140. DSL is an example of a __________ connection:
Network
Wireless
Broad band
Slow
None of these
Correct Ans: Network

141. Which of the following is not a type of WAN
VAN
PSDN
PSTN
ISDN
DAN
Correct Ans: DAN

142. What is ‘M’ stands for in MAN ?
MAGNETIC
Metropolitan
Mega
Mass
None of these
Correct Ans: Metropolitan

143. Computers connected to a LAN can ______:
run faster
go on line
share information and/or share peripheral equipment
E-mail
None of these
Correct Ans: share information and/or share peripheral equipment

144. Personal computers can be connected together to form a __________.
Server
Network
Super Computer
Enterprise
None of these
Correct Ans: Network

145. When the network serves a small area of a building or group of building, it is known as.
WAN
LAN
WWW
MAN
None of these
Correct Ans: LAN

146. Which type of network would use phone lines
WAN
LAN
WWAN
Wireless
None of these
Correct Ans: WAN

147. The general term “peripheral equipment” is used for _______________.
Any device that is attached to a computer system
Large-scale computer system
A program collection
Other office equipment not associated with a desktop computer
None of these
Correct Ans: Any device that is attached to a computer system

148. Which one of the following is a key function of firewall?
Monitoring
Deleting
moving
screening
None of these
Correct Ans: Monitoring

149. Which of the following is the key function of a firewall ?
Editing Webaddress
Deleting
Monitoring
Copying
Moving
Correct Ans: Monitoring

150. The vast network of computers that connects millions of people all over the world is called.
LAN
web
hypertext
internet
None of these
Correct Ans: internet

151. The term _______ designates equipment that might be added to a computer system to enhance its functionality.
digital device
system add-on
disk pack
peripheral device
None of these
Correct Ans: peripheral device

152. A _______ is a computer connected to two networks.
link
server
gateway
bridge way
None of these
Correct Ans: bridge way

153. SMTP, FTP and DNS are applications of the ____ layer.
data link
network
transport
application
None of these
Correct Ans: application

154. _________allows wireless mobile devices to access the Internet and its Services such as the Web and e-mail.
TCP/IP
Ethernet
WAP
Token ring
None of these
Correct Ans: WAP

155. The first layer in OSI reference model is ___________
Network
Physical
Application
Data link
None of these
Correct Ans: Physical

156. For large network which topology is used?
Star
Ring
Bus
Mesh
None of these
Correct Ans: Mesh

157. An affordable technology that uses existing telephone lines to provide high-speed connections is called ___________
ISDN
microwave
cable modem
DSL
ALU
Correct Ans: DSL

158. A special high-speed line used by large corporations to support digital communications is known as ___________
satellite/air connection service lines
cable modems
digital subscriber lines
T1, T2, T3 and T4 lines
None of the above
Correct Ans: T1, T2, T3 and T4 lines

159. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a ________
network
mainframe
supercomputer
client
None of these
Correct Ans: network

160. What does SNMP stand for?
Simple Network Mail Protocol
Single Network Mail Protocol
Single Network Message Protocol
Simple Network Management Protocol
None of these
Correct Ans: Simple Network Management Protocol

Leave a Comment