One Word Substitution MCQs with Answers

Here is the list of One Word Substitution MCQs with answers for the Preparation of Competitive Exams in FPSC, PPSC, SPSC, KPPSC, CSS, PMS, NTS, ISSB, LAT, etc. These One Word Substitution MCQs will help you to secure maximum marks in upcoming academic as well as competitive exams in Pakistan

We have collected all the data and we have tried to provide you with the best information related to One Word Substitution MCQs with their answers. These Multiple-choice questions will help you in the Preparation for Job tests, Interviews, competitive exams, etc. 

These General English MCQs consist of Active & Passive VoiceAdjectiveAdverb, Common Error DetectionConditional SentencesConjunctionCorrect Usage of ArticlesDirect & IndirectAnalogyAntonymsGrammarIdioms & PhrasesMasculine And Feminine Gender, One Word Substitution, Pairs of Words Often ConfusedPrepositionSentence CompletionSynonymsInterjectionSentence CorrectionSentence FormationSpelling CheckNounPhrasal VerbsPronounSelecting Words,  SyntaxTensesVerb, and Vocabulary.

One Word Substitution Question with Answer

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare their One Word Substitution MCQs online. We are presenting you top MCQs questions picked by the Subject Specialist. 

In these exercises of English One Word Substitution MCQs Questions and Answer, students must choose the correct answer to fill in the blank. By completing these exercises, students will enhance their understanding of One Word Substitution.

Question 1.
A person who renounces the world and practices self-discipline in order to attain salvation:
A. Sceptic
B. Ascetic
C. Devotee
D. Antiquarian
Ans: B. Ascetic

Question 2.
A lady’s umbrella is:
A. Parasol
B. Granary
C. Epitaph
D. Aviary
Ans: A. Parasol

Question 3.
One who cannot easily pleased:
A. Cosmopolitan
B. Frightening
C. Fastidious
D. Feminist
Ans: C. Fastidious

Question 4.
A man who rarely speaks the truth:
A. Crook
B. Liar
C. Scoundrel
D. Hypocrite
Ans: B. Liar

Question 5.
One who abandons his religious faith:
A. Apostate
B. Prostate
C. Profane
D. Agnostic
Ans: A. Apostate

Question 6.
Story of old time gods or heroes is:
A. Lyric
B. Epic
C. Legend
D. Romance
Ans: C. Legend

Question 7.
The murder of Brother:
A. Homicide
B. Regicide
C. Fratricide
D. Suicide
Ans: C. Fratricide

Question 8.
A remedy for all diseases:
A. Narcotics
B. Antiseptic
C. Panacea
D. Lyric
Ans: C. Panacea

Question 9.
A hater of knowledge and learning:
A. Bibliophile
B. Philologist
C. Misogynist
D. Misologist
Ans: D. Misologist

Question 10.
A sad song:
A. Ditty
B. Knell
C. Dirge
D. Lay
Ans: C. Dirge

Question 11.
A person who is indifferent to pains and pleasure of life:
A. Stoic
B. Sadist
C. Psychiatrist
D. Aristocrat
Ans: A. Stoic

Question 12.
International destruction of racial groups:
A. Matricide
B. Regicide
C. Genocide
D. Homicide
Ans: C. Genocide

Question 13.
Commencement of words with the same letter:
A. Pun
B. Alliteration
C. Transferred epithet
D. Oxymoron
Ans: B. Alliteration
v

Question 14.
One who believes in the power of fate:
A. Fatalist
B. Optimist
C. Pessimist
D. Parsimonious
Ans: A. Fatalist

Question 15.
An act of speaking one’s thoughts aloud when by oneself or regardless of any hearers, especially by a character in a play:
A. Sinecure
B. Soliloquy
C. Pessimist
D. Philanthropist
Ans: B. Soliloquy

Question 16.
Custom of having many wives:
A. Misogamy
B. Bigamy
C. Polygamy
D. Monogamy
Ans: C. Polygamy

Question 17.
Person who does not believe in the existence of God:
A. Theist
B. Heretic
C. Atheist
D. Fanatic
Ans: C. Atheist

Question 18.
A person who loves everybody:
A. Cosmopolitan
B. Fratricide
C. Altruistic
D. Aristocrat
Ans: C. Altruistic

Question 19.
A disease which spreads by contact:
A. Incurable
B. Infectious
C. Contagious
D. Fatal
Ans: . Contagious

Question 20.
A pioneer of a reform movement:
A. Apostle
B. Apothecary
C. Apotheosis
D. Renegade
Ans: A. Apostle

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Download Books

Related News