Probability Online MCQs with Answers

Here you can practice all the latest Probability Online MCQs questions and answers for free. Along with answers, you can also find detailed solutions for all Aptitude Test questions. These aptitude questions will help you to crack competitive exams such as IT exams, CSS, FPSC, ISSB, government exams, bank exams, entrance exams etc. These free aptitude assessment test questions with answers to practice consist of Number SystemLCM and HCFPercentageAverage and AgeRatio and ProportionPartnershipProfit and LossDiscountSimple IntrestCompound InterestTime and WorkTime and DistanceApproximationsPermutation Combination, Probability, Equations and InequationsMensuration, Data Sufficiency, Number SeriesGeometryCombinationProgressionChain RuleClocks and calendarsSquare and Square RootsStocks and ShareSurds and indicesTrigonometry.

Online Aptitude test is one of the most important sections in all the Competitive exams, Entrance exams and Campus Interviews in order to grab Government jobs as well as IT Jobs. So Practice well and enhance your Probability Online MCQs skill with our resources.

The purpose of this online test is to help you evaluate your Probability Online MCQs with Answers. These Multiple Choice Questions (MCQs) on Aptitude will prepare you for the technical round of job interviews, written tests, and many certification exams.

Probability Online MCQs with Answers

Get Probability Online MCQs to prepare for all the entry tests to get admission to any university on a merit basis. An Aptitude Test is taken to check the abilities and skills of the candidates. All the applicants are welcome to attempt all the below-mentioned tests to prepare for the Probability Online MCQs

Aptitude Tests are conducted to assess the logical thinking, decision-making, and problem-solving skills of a person. So, to enhance your skills logically and arithmetically, you need to check and prepare the topics. All you have to do now is check them all and try to practice the different problems. These Multiple Choice Questions (MCQs) on Aptitude will prepare you for the technical round of job interviews, written tests, and many certification exams. Evaluate your Aptitude skills by trying the free Probability Online MCQs online at this page.

Probability Online MCQs

1. A committee of 3 members is to be made out of 6 men and 5 women. What is the probability that the committee has at least two women?
(14/37)
(14/33)
(16/33)
(14/23)
None of these
Correct Ans: (14/33)

2. There are 3 green, 4 orange and 5 white color bulbs in a bag. If a bulb is picked at random, what is the probability of having either a green or a white bulb?
(1/3)
(2/3)
(4/3)
(5/3)
None of these
Correct Ans: (2/3)

3. A box contains 21 balls numbered 1 to 21. A ball is drawn and then another ball is drawn without replacement. What is the probability that both balls are even numbered?
(10/16)
(10/14)
(3/14)
(3/16)
None of these
Correct Ans: (3/14)

4. There are three events X,Y and Z, one of which must and only can happen. If the odds are 7:4 against X, 5:3 against Y, the odds against Z must be:
(65/23)
(55/23)
(45/23)
(35/23)
None of these
Correct Ans: (65/23)

5. The probability that a bullet fired from a point will strike the target is 3/4. 5 such bullets are fired simultaneously towards the target from that very point. What is the probability that the target will be strike?
(255/256)
(245/256)
(235/256)
(225/256)
None of these
Correct Ans: (255/256)

6. Preethi was born between August 26th and 30th (26th and 30th excluding). Her year of birth is also unknown. What is the probability of Preethi being born on a Monday?
(6/7)
(2/7)
(1/7)
(3/7)
(5/7)
Correct Ans: (3/7)

7. A box contains 6 pink, 4 red and 5 yellow marbles. If 2 marbles are picked at random, then find the probability that the marbles are either yellow or pink?
9/31
11/34
15/29
5/21
None of these
Correct Ans: 5/21

8. Probability of taking alternate balls of red and blue balls is 308/4845. 4 balls are drawn one by one and not replaced. If there are 12 red balls and total number of balls is 20, which of the following can be found?

A) Probability of taking both red balls
B) Probability of taking one blue ball
C) Probability of taking 1 ball
Only C
Only A
Only B
Only A and C
None of these
Correct Ans: None of these

9. A box consists of 15 balls numbered from 0 to 14. A boy picked a ball from the box and kept it in the bag after noting its number. He repeated this process 2 more times. What is the probability that the ball picked first by the boy is numbered higher than the ball picked second and the ball picked second by the boy is numbered higher than the ball picked third?
51/3375
67/3375
2197/3375
329/3375
None of these
Correct Ans: 2197/3375

10. Bag A contains ‘P’ green and 18 yellow balls while bag B contains ‘(P + 2)’ green balls and 22 more number of yellow balls than that of in bag A. Probability of selecting a green ball from bag A is 1/12 more than probability of selecting a green ball from bag B. Find total number of balls in bag B. (P < 50)
48
54
60
84
66
Correct Ans: 48

11. The probability that a student will pass in Mathematics is 3/5, and the probability that he will pass in English is 1/3. If the probability that he will pass in both Mathematics and English is 1/8, what is the probability that he will pass in at least one subject?
(79/120)
(87/120)
(53/120)
(120/297)
(73/127)
Correct Ans: (79/120)

12. Fourteen applications apply for a job out of which there are 9 men and 5 women. If only three applications selected for the job then find the probability that at least one of the selected application is of a woman?
(60/91)
(10/13)
(80/91)
(11/14)
(50/91)
Correct Ans: (10/13)

13. Akshaya and Nikitha play a game where each is asked to select a number from 1 to 8. If the two numbers same, both of them win a prize. The probability that they will not win a prize in a single trial is?    
(1/8)
(5/8)
(4/8)
(7/8)
None of these
Correct Ans: (7/8)

14. Two friends Harish and Kalyan appeared for an exam. Let A be the event that Harish is selected and B is the event that Kalyan is selected. The probability of A is (2/5) and that of B is (3/7). Find the probability that both of them are selected.     
(35/36)
(5/35)
(5/12)
(6/35)
None of these
Correct Ans: (6/35)

15. Srinaya forgot the last digit of an 11 digit landline number. If she randomly dials the final 2 digits after correctly dialing the first nine, then what is the chance of dialing the correct number?    
(1/10)
(1/100)
(1/1000)
(1/11)
None of these
Correct Ans: (1/100)

16. A bag “A” contains 4 black & 6 red balls and bag “B” contains 7 black & 3 red balls. A die is thrown if 1 or 2 appears on it, then bag A is chosen , otherwise bag B chosen . If two balls are drawn at random (without replacement) from the selected bag, find the probability of one of them being red and another black. 
22/42
32/45
19/42
11/45
None of these
Correct Ans: 11/45

17. There are 50 students in a class. 40% of the students like Orange and 50% of the students like Mango. If 10 students like both of them, then how many students like either Orange or Mango or both of them?
30
35
40
45
None of these
Correct Ans: 35

18. A bag contains red, black, white and brown balls. The probability of getting a red ball from a bag filled with balls is 2/13 and the number of black balls in the bag is 5. If the white ball is 30% less than the brown ball and 40% more than the black ball, find the number of red balls.
5
4
6
10
13
Correct Ans: 4

19. A bag contains 5 black and 7 white balls. A ball is drawn out-of it and replaced in the bag. Then a ball is drawn again. What is the probability that (i) both the balls drawn were black, (ii) the first ball was black and the second white?
(17/144), (19/144)
(49/144), (25/144)
(25/144), (35/144)
(23/144), (31/144)
None of these
Correct Ans: (25/144), (35/144)

20. A box contains slips with numbers from 1 to 50 written on them. A slip is drawn and replaced. Then another slip is drawn and after replacing another slip is drawn. What is the probability that an even number appears on the first draw, an odd number on the second draw and a number divisible by 3 on the third draw?
(1/25)
(2/25)
(8/25)
(4/25)
None of these
Correct Ans: (2/25)

Leave a Comment