Progression Online MCQs with Answers

Here you can practice all the latest Progression Online MCQs questions and answers for free. Along with answers, you can also find detailed solutions for all Aptitude Test questions. These aptitude questions will help you to crack competitive exams such as IT exams, CSS, FPSC, ISSB, government exams, bank exams, entrance exams etc. These free aptitude assessment test questions with answers to practice consist of Number SystemLCM and HCFPercentageAverage and AgeRatio and ProportionPartnershipProfit and LossDiscountSimple IntrestCompound InterestTime and WorkTime and DistanceApproximationsPermutation CombinationProbabilityEquations and InequationsMensuration, Data Sufficiency, Number SeriesGeometryCombination, Progression, Chain RuleClocks and calendarsSquare and Square RootsStocks and ShareSurds and indicesTrigonometry.

Online Aptitude test is one of the most important sections in all the Competitive exams, Entrance exams and Campus Interviews in order to grab Government jobs as well as IT Jobs. So Practice well and enhance your Progression Online MCQs skill with our resources.

The purpose of this online test is to help you evaluate your Progression Online MCQs with Answers. These Multiple Choice Questions (MCQs) on Aptitude will prepare you for the technical round of job interviews, written tests, and many certification exams.

Progression Online MCQs with Answers

Get Progression Online MCQs to prepare for all the entry tests to get admission to any university on a merit basis. An Aptitude Test is taken to check the abilities and skills of the candidates. All the applicants are welcome to attempt all the below-mentioned tests to prepare for the Progression Online MCQs

Aptitude Tests are conducted to assess the logical thinking, decision-making, and problem-solving skills of a person. So, to enhance your skills logically and arithmetically, you need to check and prepare the topics. All you have to do now is check them all and try to practice the different problems. These Multiple Choice Questions (MCQs) on Aptitude will prepare you for the technical round of job interviews, written tests, and many certification exams. Evaluate your Aptitude skills by trying the free Progression Online MCQs online at this page.

Progression Online MCQs

1. In an arithmetic progression the first term is 10 and its common difference is 8. If the general term is an , find a19 – a11.
65
64
66
61
63
Correct Ans: 64

2. In an arithmetic progression the first term is 9 and its common difference is 6. If the general term is an , find a17 – a11.
37
39
38
36
35
Correct Ans: 36

3. In an arithmetic progression the first term is 9 and its common difference is 7. If the general term is an , find a32 – a26.
42
45
44
39
41
Correct Ans: 42

4. In an arithmetic progression the first term is 5 and its common difference is 3. If the general term is an , find a18 – a13.
15
18
17
12
14
Correct Ans: 15

5. In an arithmetic progression the first term is 12 and its common difference is 5. If the general term is (an) , find a17 – a11.
31
33
30
27
29
Correct Ans: 30

6. In an arithmetic progression the first term is 7 and its common difference is 6. If the general term is (an) , find a21 – a16
31
30
32
27
41
Correct Ans: 30

7. In an arithmetic progression the first term is 8 and its common difference is 5. If the general term is (an) , find a11 – a5
31
33
32
30
29
Correct Ans: 30

8. In an arithmetic progression the first term is 9 and its common difference is 7. If the general term is an , find (a12 – a6) / 6 .
6.5
7.5
7
8
41
Correct Ans: 7

9. In an arithmetic progression the first term is 7 and its common difference is 6. If the general term is an , find a10 – a7.
19
21
18
15
17
Correct Ans: 18

10. In an arithmetic progression the first term is 11 and its common difference is 6. If the general term is an , find a18 – a13.
31
33
32
30
29
Correct Ans: 30

11. In an arithmetic progression the first term is 7 and its common difference is 3. If the general term is an , find a20 – a13.
22
24
21
18
20
Correct Ans: 21

12. In an arithmetic progression the first term is 7 and its common difference is 3. If the general term is an, find a22 – a14.
25
27
24
21
23
Correct Ans: 24

13. In an arithmetic progression the first term is 8 and its common difference is 3. If the general term is an, find a42 – a31.
34
36
33
30
32
Correct Ans: 33

14. In an arithmetic progression the first term is 4 and its common difference is 2. If the general term is an , find a22 – a16.
13
15
14
12
11
Correct Ans: 12

15. In an arithmetic progression the first term is 5 and its common difference is 4. If the general term is an , find a6 x a3.
325
415
335
445
11
Correct Ans: 325

16. In an arithmetic progression the first term is 21 and its common difference is 2. If the general term is an , find a21 – a14.
15
17
14
11
13
Correct Ans: 14

17. In an arithmetic progression the first term is 11 and its common difference is 2. If the general term is an , find a21 – a13.
17
16
18
13
15
Correct Ans: 16

18. In an arithmetic progression the first term is 7 and its common difference is 1. If the general term is an , find a11 – a8.
4
6
3
0
2
Correct Ans: 3

19. In an arithmetic progression the first term is 6 and its common difference is 2. If the general term is an , find a10 – a6.
9
11
10
8
7
Correct Ans: 8

20. In an arithmetic progression the first term is 5 and its common difference is 4. If the general term is an , find a6 – a3.
12
15
14
9
11
Correct Ans: 12

Leave a Comment