Ranking Puzzle Online MCQs with Answers

Here you can practice all the latest Ranking Puzzle Online MCQs questions and answers for free. Along with answers, you can also find detailed solutions for all Logical Tests questions. These aptitude questions will help you to crack competitive exams such as IT exams, CSS, FPSC, ISSB, government exams, bank exams, entrance exams etc. These free aptitude assessment test questions with answers to practice consist of Alphabet SequenceSeriesAnalogyClassificationCoding and DecodingBlood RelationsSymbolsDirection Sense, Arrangement(Seating / Rank), Problem Solving (Analytical), Argumentation, Assumptions, Conclusions / Inference, Courses of Action, Data Sufficiency, Data Analysis, Cause and EffectLinear ArrangementInequalitiesPuzzleJudgmentsDecision Making, Pictorial Reasoning, Ranking Puzzle, Letters in Word Puzzle.

Online Ranking Puzzle test is one of the most important sections in all the Competitive exams, Entrance exams and Campus Interviews in order to grab Government jobs as well as IT Jobs. So Practice well and enhance your Ranking Puzzle Online MCQs skill with our resources.

Ranking Puzzle Online MCQs with Answers

Get Ranking Puzzle Online MCQs to prepare for all the entry tests to get admission to any university on a merit basis. A Logical Test is taken to check the abilities and skills of the candidates. All the applicants are welcome to attempt all the below-mentioned tests to prepare for the Ranking Puzzle Online MCQs. A logical reasoning test measures your ability or aptitude to reason logically. Generally, logical reasoning tests measure non-verbal abilities. You must, through logical and abstract reasoning, extract rules, analogies, and structures that you subsequently use to find a correct answer among a set of possible options.

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare for their Logical Online MCQs with Answers. This is a free platform for students to prepare for Logical Reasoning MCQs to get the best accomplishments in their exams and analyze themselves by attempting this online test system as many times as you want until you find yourself fully prepared.

Ranking Puzzles Online MCQs

1. In a row of children, Divya is 7th from the left and Vijay is 9th from the right. When they interchange their places among themselves, Divya becomes 18th From the left. Then what will be Vijay”™s present position from the right ?
6th
16th
26th
20th
24th
Correct Ans: 20th

2. In a class of 45 students, Amir”™s rank from the top is 16th . Ashok is 6 ranks below Amir. What is Ashok”™s rank from the bottom?
23rd
32nd
24th
30th
None of these
Correct Ans: 24th

3. In a row of thirty five children, A is fifteenth from the right end and there are ten children between A and D. What is D’s position from the left end of the row?    
32nd
17th
23rd
Can ’ t be determined
None of these
Correct Ans: Can ’ t be determined

4. Mani is thirteenth from the top and twenty seventh from the bottom in a queue. How many persons are there in the queue?
33
37
35
39
None of these
Correct Ans: 39

5. In a class of 42 students, Sonam”™s rank is twelfth from last. If Sona is six ranks ahead of Sonam, what is Sona”™s rank from the Start?
25
24
23
26
None of these
Correct Ans: 25

6. In a class of 75 students, where boys are twice that of girls. Dhanuja ranked thirteenth from top. If there are four girls ahead of Dhanuja, how many boys are after her in rank?
40
46
42
44
None of these
Correct Ans: 42

7. In a row of 60 students Bharath is 41th from right end and Chandra is 48st from left end, Rohit is exactly in the middle of Bharath and Chandra. What is the position of Rohit from left end of the row?
24
32
34
36
None of these
Correct Ans: 34

8. How many person(s) are heavier than the one who is second shortest?
None
One
Two
Three
Four
Correct Ans: None

9. Who among the following is the second lightest?
Pranav
Rinku
Kajal
Shreya
None of these
Correct Ans: Shreya

10. There were 70 students in the class. First 20 ranks were got by girls, out of 30 girls. Only 10 girls did not get any rank. Anoop took 35th rank from bottom, then what will be the rank of Anoop from top, in boys from the class?
7th
6th
5th
4th
None of these
Correct Ans: 6th

11. Kabir”™s ranked 48th from the bottom and 1st from the top among those who passed an exam. Seven boys did not participate in the exam and twelve failed in it. How many boys were there in the class?
60
55
57
67
59
Correct Ans: 67

12. Ramesh is 5th from right end and Yogesh is 15th from left end. If they interchange their places Yogesh becomes 24th from left end then what is number of students ?
35
28
40
39
None of these
Correct Ans: 28

13. Five friends are standing in a line. Nishu is taller than Riya but shorter than Pooja. Amrita is the shortest.Riya is shorter than Nishu but taller than Nikita.Who is the second tallest?
Amrita
Pooja
Riya
Nishu
None of these
Correct Ans: Nishu

14. Mohan, Ritika, Janvi, Priya and Riya are friends. Janvi runs faster than Ritika but slower than Priya. Mohan is the slowest runner and Riya runs faster than Priya. Who runs the fastest among the five?
Priya
Riya
Ritika
Mohan
None of these
Correct Ans: Riya

15. In a row of boys, Jeevan is seventh from the start and eleventh from the end. In another row of boys, Vikas is tenth from the start and twelfth from the end. How many boys are there in both the rows together?
36
37
39
38
None of these
Correct Ans: 38

16. Who is the most likely to have scored 82% marks?
Alka
Anika
Anamika
Anshika
Either Anshika or Alka
Correct Ans: Anamika

17. Who scored the second lowest marks?
Alka
Anshika
Anamika
Anjali
Anika
Correct Ans: Anika

18. What is the colour of the tallest pole? 
Golden
Silver
Bronze
Black
None of these
Correct Ans: Silver

19. Which is the second tallest pole? 
A
D
B
D or B
E
Correct Ans: D or B

20. Who among the following got the same position both in eating and drinking competitions? 
Only R
Only S
Both R and S
Can’t be determined
None of these

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Download Books

Related News