Selecting Words MCQs with Answers

Here is the list of Selecting Words MCQs with answers for the Preparation of Competitive Exams in FPSC, PPSC, SPSC, KPPSC, CSS, PMS, NTS, ISSB, LAT, etc. These Selecting Words MCQs will help you to secure maximum marks in upcoming academic as well as competitive exams in Pakistan

We have collected all the data and we have tried to provide you with the best information related to Selecting Words MCQs with their answers. These Multiple-choice questions will help you in the Preparation for Job tests, Interviews, competitive exams, etc. 

These General English MCQs consist of Active & Passive VoiceAdjectiveAdverb, Common Error DetectionConditional SentencesConjunctionCorrect Usage of ArticlesDirect & IndirectAnalogyAntonymsGrammarIdioms & PhrasesMasculine And Feminine GenderOne Word SubstitutionPairs of Words Often ConfusedPrepositionSentence CompletionSynonymsInterjectionSentence CorrectionSentence FormationSpelling CheckNounPhrasal VerbsPronoun, Selecting Words,  SyntaxTensesVerb, and Vocabulary.

Selecting Words Question with Answer

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare their Selecting Words MCQs online. We are presenting you top MCQs questions picked by the Subject Specialist. 

In these exercises of English Selecting Words MCQs Questions and Answer, students must choose the correct answer to fill in the blank. By completing these exercises, students will enhance their understanding of Selecting Words.

Question 1.
Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.
A. with
B. over
C. on
D. round
Ans: B. over

Question 2.
Success in this examination depends …… hard work alone.
A. at
B. over
C. for
D. on
Ans: C. for

Question 3.
Rohan and Rohit are twin brothers, but they do not look ……
A. unique
B. different
C. likely
D. alike
Ans: D. alike

Question 4.
The paths of glory lead …… to the grave.
A. straight
B. but
C. in
D. directly
Ans: B. but

Question 5.
I hate sitting …… him as he always smells of garlic.
A. besides
B. along
C. at
D. beside
Ans: D. beside

Question 6.
I listened, but I had no idea what he was …… about.
A. saying
B. talking
C. telling
D. discussing
Ans: B. talking

Question 7.
He …… in wearing the old fashioned coat in spite of his wife’s disapproval.
A. insists
B. persists
C. desists
D. resists
Ans: B. persists

Question 8.
If you work beyond your capacity, you will naturally feel ……
A. drowsy
B. tired
C. confident
D. giddy
Ans: B. tired

Question 9.
The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.
A. avidly
B. admiringly
C. thoughtfully
D. earnestly
Ans: A. avidly

Question 10.
My uncle decided to take …… and my sister to the market.
A. I
B. mine
C. me
D. myself
Ans: C. me

Question 11.
To err is …… to forgive divine.
A. beastly
B. human
C. inhuman
D. natural
Ans: B. human

Question 12.
The telephone …… several times before I answered it.
A. was ringing
B. has rung
C. had rung
D. would ring
Ans: C. had rung

Question 13.
Some regions of our country still remain …… to the average man.
A. inaccessible
B. impossible
C. impermeable
D. impenetrable
Ans: A. inaccessible

Question 14.
The car in which the minister was traveling …… with an accident.
A. hit
B. drove
C. crashed
D. met
Ans: D. met

Question 15.
She …… a brief appearance at the end of party.
A. put on
B. put in
c . put across
D . put up
Ans: B. put in

Question 16.
If you persists in telling lies to me I shall sue you …… slander.
A. to
B. on
C. for
D. with
Ans: C. for

Question 17.
Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.
A. chance
B. luck
C. possibility
D. occasion
Ans: A. chance

Question 18.
If you smuggle goods into the country, they may be …… by the customs authority.
A. possessed
B. punished
C. confiscated
D. fined
Ans: C. confiscated

Question 19.
The ruling party will have to put its own house …… order.
A. in
B. on
C. to
D. into
Ans: A. in

Question 20.
He passed the examination in the first class because he ……
A. was hard working for it
B. worked hardly for it
C. had worked hard for it
D. was working hard for it
Ans: C. had worked hard for it

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Download Books

Related News