Sentence Formation MCQs with Answers

Here is the list of Sentence Formation MCQs with answers for the Preparation of Competitive Exams in FPSC, PPSC, SPSC, KPPSC, CSS, PMS, NTS, ISSB, LAT, etc. These Sentence Formation MCQs will help you to secure maximum marks in upcoming academic as well as competitive exams in Pakistan

We have collected all the data and we have tried to provide you with the best information related to Sentence Formation MCQs with their answers. These Multiple-choice questions will help you in the Preparation for Job tests, Interviews, competitive exams, etc. 

These General English MCQs consist of Active & Passive VoiceAdjectiveAdverb, Common Error DetectionConditional SentencesConjunctionCorrect Usage of ArticlesDirect & IndirectAnalogyAntonymsGrammarIdioms & PhrasesMasculine And Feminine GenderOne Word SubstitutionPairs of Words Often ConfusedPrepositionSentence CompletionSynonymsInterjectionSentence Correction, Sentence Formation, Spelling CheckNounPhrasal VerbsPronounSelecting Words,  SyntaxTensesVerb, and Vocabulary.

Sentence Formation Question with Answer

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare their Sentence Formation MCQs online. We are presenting you top MCQs questions picked by the Subject Specialist. 

In these exercises of English Sentence Formation MCQs Questions and Answer, students must choose the correct answer to fill in the blank. By completing these exercises, students will enhance their understanding of Sentence Formation.

In each question below a sentence is broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

Question 1.

  1. I
  2. immediately
  3. salary
  4. my
  5. want

A. 43152
B. 15432
C. 25143
D. 42351
E. 45132
Ans: B. 15432
Explanation :
“I want my salary immediately.”

Question 2.

  1. at
  2. it
  3. take
  4. once
  5. away

A. 23514
B. 14352
C. 32514
D. 53214
E. 42315
Ans: C. 32514
Explanation :
“Take it away at once.”

Question 3.

  1. was
  2. and
  3. Suresh
  4. kind
  5. loving

A. 31425
B. 54213
C. 34251
D. 15243
E. 12345
Ans: A. 31425
Explanation :
“Suresh was kind and loving.”

Question 4.

  1. The
  2. men
  3. doctors
  4. are

A. 1342
B. 1432
C. 1234
D. 1243
Ans: D. 1243
Explanation :
“The men are doctors.”

Question 5.

  1. policy
  2. the
  3. best
  4. is
  5. honesty

A. 15423
B. 25431
C. 25314
D. 54231
Ans: D. 54231
Explanation :
“Honesty is the best policy.”

Question 6.

  1. ship
  2. ship
  3. arriving
  4. after
  5. is

A. 23154
B. 52134
C. 53412
D. 24153
Ans: D. 24153
Explanation :
“Ship after ship is arriving.”

Question 7.

  1. is
  2. Gautam
  3. loyal
  4. a
  5. person

A. 21435
B. 21543
C. 54231
D. 25431
Ans: A. 21435
Explanation :
“Gautam is a loyal person.”

Question 8.

  1. tea
  2. coffee
  3. I
  4. to
  5. prefer

A. 35142
B. 25431
C. 25341
D. 32541
Ans: A. 35142
Explanation :
“I prefer tea to coffee.”

Question 9.

  1. do
  2. today
  3. you
  4. must
  5. it

A. 34152
B. 25413
C. 12543
D. 51324
E. 45213
Ans: A. 34152
Explanation :
“You must do it today.”

Question 10.

  1. him
  2. the
  3. to
  4. charge
  5. handover

A. 42531
B. 51342
C. 41352
D. 45231
E. 52431
Ans: E. 52431
Explanation :
“Handover the charge to him.”

Question 11.

  1. tea
  2. have
  3. that
  4. some
  5. before

A. 43251
B. 24315
C. 24153
D. 52431
E. 41325
Ans: C. 24153
Explanation :
“Have some tea before that.”

Question 12.

  1. he’s
  2. orange
  3. an
  4. eating

A. 1432
B. 1423
C. 1234
D. 1342
Ans: A. 1432
Explanation :
“He’s eating an orange.”

Question 13.

  1. an
  2. interesting
  3. is
  4. mathematics
  5. subject

A. 23154
B. 54231
C. 43125
D. 43251
Ans: C. 43125
Explanation :
“Mathematics is an interesting subject.”

Question 14.

  1. five-stars
  2. stays
  3. Ankur
  4. hotels
  5. in

A. 23154
B. 32514
C. 32541
D. 32145
Ans: B. 32514
Explanation :
“Ankur stays in five-stars hotels.”

Question 15.

  1. prize
  2. Rajat
  3. first
  4. the
  5. got

A. 51234
B. 25431
C. 25134
D. 25413
Ans: B. 25431
Explanation :
“Rajat got the first prize.”

Question 16.

  1. no
  2. is
  3. news
  4. good
  5. news

A. 52314
B. 41235
C. 25431
D. 13245
Ans: D. 13245
Explanation :
“No news is good news.”

Question 17.

  1. left
  2. the
  3. house
  4. he
  5. suddenly

A. 12435
B. 21354
C. 45123
D. 52341
E. 24135
Ans: C. 45123
Explanation :
“He suddenly left the house.”

Question 18.

  1. seen
  2. going
  3. you
  4. him
  5. have

A. 35214
B. 35142
C. 32514
D. 35124
E. 53124
Ans: B. 35142
Explanation :
“You have seen him going.”

Question 19.

  1. not
  2. hotel
  3. comfortable
  4. was
  5. the

A. 34521
B. 53412
C. 34152
D. 41352
E. 52413
Ans: E. 52413
Explanation :
“The hotel was not comfortable.”

Question 20.

  1. Jack
  2. arrive
  3. next
  4. week
  5. will

A. 15234
B. 14235
C. 34251
D. 14325
Ans: A. 15234
Explanation :
“Jack will arrive next week.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Download Books

Related News