Series Online MCQs with Answers

Here you can practice all the latest Series Online MCQs questions and answers for free. Along with answers, you can also find detailed solutions for all Logical Tests questions. These aptitude questions will help you to crack competitive exams such as IT exams, CSS, FPSC, ISSB, government exams, bank exams, entrance exams etc. These free aptitude assessment test questions with answers to practice consist of Alphabet Sequence, Series, AnalogyClassificationCoding and DecodingBlood RelationsSymbolsDirection Sense, Arrangement(Seating / Rank), Problem Solving (Analytical), Argumentation, Assumptions, Conclusions / Inference, Courses of Action, Data Sufficiency, Data Analysis, Cause and EffectLinear ArrangementInequalitiesPuzzleJudgmentsDecision Making, Pictorial Reasoning, Ranking PuzzleLetters in Word Puzzle.

Online Series test is one of the most important sections in all the Competitive exams, Entrance exams and Campus Interviews in order to grab Government jobs as well as IT Jobs. So Practice well and enhance your Series Online MCQs skill with our resources.

Series Online MCQs with Answers

Get Series Online MCQs to prepare for all the entry tests to get admission to any university on a merit basis. A Logical Test is taken to check the abilities and skills of the candidates. All the applicants are welcome to attempt all the below-mentioned tests to prepare for the Series Online MCQs. A logical reasoning test measures your ability or aptitude to reason logically. Generally, logical reasoning tests measure non-verbal abilities. You must, through logical and abstract reasoning, extract rules, analogies, and structures that you subsequently use to find a correct answer among a set of possible options.

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare for their Logical Online MCQs with Answers. This is a free platform for students to prepare for Logical Reasoning MCQs to get the best accomplishments in their exams and analyze themselves by attempting this online test system as many times as you want until you find yourself fully prepared.

Series Online MCQs

1. Find the missing series
3, 12, 27, 48, 75, 108, ?
147
183
162
192
None of these
Correct Ans: 147

2. Find the missing series
4.5, 18, 2.25, ? , 1.6875, 33.75
35
25.5
27
43
None of these
Correct Ans: 27

3. Find the missing series
2 ,3 , 8 , 63, ?
3900
3636
3968
3988
None of these
Correct Ans: 3968

4. Find the missing series
2, 6, 12, 20, 30, 42, 56, ?
61
64
72
70
None of these
Correct Ans: 72

5. Find the missing series
1, 7, 3, 9, 6, 12, 10, 16, 15, ?
18
15
20
21
None of these
Correct Ans: 21

6. Find the missing series
3, 7, 16, 35, ?, 153
84
74
78
63
None of these
Correct Ans: 74

7. Find the missing series
10, 67, 341, 1369, ?
7311
4111
5665
8576
None of these
Correct Ans: 4111

8. Find the missing series
13, 21, 48, 112, ?
237
280
255
290
None of these
Correct Ans: 237

9. Find the missing series
9, 21, 45, 93, ?, 381
189
198
188
112
None of these
Correct Ans: 189

10. Find the missing series
520, 1851, 3579, ?, 8520
5798
5776
4670
5274
None of these
Correct Ans: 5776

11. Find the missing series
5, 7.5, 12.5, 22.5, ?
42.5
42
44
43.5
None of these
Correct Ans: 42.5

12. Find the missing series
6, 3, 3, 4.5, ?
5.5
7
9
11.5
12
Correct Ans: 9

13. Find the missing series
4, 6, 10, 14, 22, 26, 34, 38, 46, ?
62
58
26
42
None of these
Correct Ans: 58

14. Find the missing series
1, 5, 13, 25, ?
41
44
23
21
None of these
Correct Ans: 41

15. Find the missing series
5, 4, 10, 8, 15, ?
12
17
19
14
None of these
Correct Ans: 12

16. Find the missing series
7, 26, 63, 124, 215, 342, ?
481
511
391
421
None of these
Correct Ans: 511

17. Find the missing series
19, 29, 40, 44, ?
50
52
54
48
None of these
Correct Ans: 52

18. Find the missing series
2, 3, 7, 22, 155, ?
1701
1711
3401
3411
None of these
Correct Ans: 3411

19. If all the digits of the number 47623951, are arranged in ascending order from left to right, then 2 is added to the first four digits of the number and 2 is subtracted to the last four digits of the number. Then how many digits are repeating in the number thus formed?
Two
One
None
Three
Four
Correct Ans: Three

20. If the first two digits of each number are interchanged then the numbers are arranged in increasing order from left to right then which of the following numbers in the newly formed sequence will be second from right end?
563
218
732
491
924
Correct Ans: 563

Leave a Comment