Square and Square Roots Online MCQs with Answers

Here you can practice all the latest Square and Square Roots Online MCQs questions and answers for free. Along with answers, you can also find detailed solutions for all Aptitude Test questions. These aptitude questions will help you to crack competitive exams such as IT exams, CSS, FPSC, ISSB, government exams, bank exams, entrance exams etc. These free aptitude assessment test questions with answers to practice consist of Number SystemLCM and HCFPercentageAverage and AgeRatio and ProportionPartnershipProfit and LossDiscountSimple IntrestCompound InterestTime and WorkTime and DistanceApproximationsPermutation CombinationProbabilityEquations and InequationsMensuration, Data Sufficiency, Number SeriesGeometryCombinationProgressionChain RuleClocks and calendars, Square and Square Roots, Stocks and ShareSurds and indicesTrigonometry.

Online Aptitude test is one of the most important sections in all the Competitive exams, Entrance exams and Campus Interviews in order to grab Government jobs as well as IT Jobs. So Practice well and enhance your Square and Square Roots Online MCQs skill with our resources.

The purpose of this online test is to help you evaluate your Square and Square Roots Online MCQs with Answers. These Multiple Choice Questions (MCQs) on Aptitude will prepare you for the technical round of job interviews, written tests, and many certification exams.

Square and Square Roots Online MCQs with Answers

Get Square and Square Roots Online MCQs to prepare for all the entry tests to get admission to any university on a merit basis. An Aptitude Test is taken to check the abilities and skills of the candidates. All the applicants are welcome to attempt all the below-mentioned tests to prepare for the Square and Square Roots Online MCQs

Aptitude Tests are conducted to assess the logical thinking, decision-making, and problem-solving skills of a person. So, to enhance your skills logically and arithmetically, you need to check and prepare the topics. All you have to do now is check them all and try to practice the different problems. These Multiple Choice Questions (MCQs) on Aptitude will prepare you for the technical round of job interviews, written tests, and many certification exams. Evaluate your Aptitude skills by trying the free Square and Square Roots Online MCQs online at this page.

Square and Square Roots Online MCQs

1. Evaluate 13 + 23 + 33 + 43 + 53 = ? 
225
226
228
246
255
Correct Ans: 225

2. Evaluate : sqrt(1 + sqrt( 1 + sqrt(64))) = ?
65
3
6
2
None of the above
Correct Ans: 2

3. A group of students decided to collect as many paise from each member of group as is the number of members. If the total collection amounts to Rs. 59.29, the number of the member is the group is:
57
67
77
87
97 
Correct Ans: 77

4. What is the value of sqrt(1.5625) ?
1.26
1.25
1.35
1.45
None of the above
Correct Ans: 1.25

5. Find the least four digit number which is a perfect square.
1025
1225
1144
1024
None of these
Correct Ans: 1024

6. If sqrt(2) = 1.414 then find the value of sqrt(20,000) + sqrt(200) = ? 
152.76
153.46
155.54
165.56
None of these
Correct Ans: 155.54

7. 1849 students are sitting in an auditorium in such a manner that there are as many students in a row as there columns in the auditorium. Find the number of rows in the auditorium?
37
43
53
47
None of these
Correct Ans: 43

8. The product of two numbers is 120. The sum of their squares is 289. Find the sum of two numbers
23
13
17
19
None of these
Correct Ans: 23

9. Given n = 12, then find the difference between n2 and (n+1)2
15
35
24
25
None of these
Correct Ans: 25

10. The number 252 is written as a + b where a and b are consecutive natural numbers. Find the maximum of these two values.
323
311
313
312
None of these
Correct Ans: 312

11. How many natural number lie between the square of the following numbers 12 and 13.
24
23
25
26
None of these
Correct Ans: 24

12. We can express the number 1681 as the sum of first ___?___ odd natural numbers.
842
841
41
51
None of these
Correct Ans: 41

13. Evaluate: 1 + 3+ 5 + 7 + … + 49
625
729
2500
2401
None of these
Correct Ans: 625

14. What will be the unit’s digit in the number N^2, if N = 1 + 2 + .. + 35
1
4
5
0
None of these
Correct Ans: 0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Download Books

Related News