Stocks and Share Online MCQs with Answers

Here you can practice all the latest Stocks and Share Online MCQs questions and answers for free. Along with answers, you can also find detailed solutions for all Aptitude Test questions. These aptitude questions will help you to crack competitive exams such as IT exams, CSS, FPSC, ISSB, government exams, bank exams, entrance exams etc. These free aptitude assessment test questions with answers to practice consist of Number SystemLCM and HCFPercentageAverage and AgeRatio and ProportionPartnershipProfit and LossDiscountSimple IntrestCompound InterestTime and WorkTime and DistanceApproximationsPermutation CombinationProbabilityEquations and InequationsMensuration, Data Sufficiency, Number SeriesGeometryCombinationProgressionChain RuleClocks and calendarsSquare and Square Roots, Stocks and Share, Surds and indicesTrigonometry.

Online Aptitude test is one of the most important sections in all the Competitive exams, Entrance exams and Campus Interviews in order to grab Government jobs as well as IT Jobs. So Practice well and enhance your Stocks and Share Online MCQs skill with our resources.

The purpose of this online test is to help you evaluate your Stocks and Share Online MCQs with Answers. These Multiple Choice Questions (MCQs) on Aptitude will prepare you for the technical round of job interviews, written tests, and many certification exams.

Stocks and Share Online MCQs with Answers

Get Stocks and Share Online MCQs to prepare for all the entry tests to get admission to any university on a merit basis. An Aptitude Test is taken to check the abilities and skills of the candidates. All the applicants are welcome to attempt all the below-mentioned tests to prepare for the Stocks and Share Online MCQs

Aptitude Tests are conducted to assess the logical thinking, decision-making, and problem-solving skills of a person. So, to enhance your skills logically and arithmetically, you need to check and prepare the topics. All you have to do now is check them all and try to practice the different problems. These Multiple Choice Questions (MCQs) on Aptitude will prepare you for the technical round of job interviews, written tests, and many certification exams. Evaluate your Aptitude skills by trying the free Stocks and Share Online MCQs online at this page.

Stocks and Share Online MCQs

1. Find the cost of Rs. 4500, 7% stock at 70
3255
3150
4500
4250
None of these
Correct Ans: 3150

2. Vinu buys Rs. 40 shares paying 9 % dividend. He wants to have an interest of 12% of his money. Find the market value of each share
30
25
32
35
None of these
Correct Ans: 30

3. A 12 % stock yielding 10 % is quoted at (in Rs.):
112
120
132
122
None of these
Correct Ans: 120

4. A man invested Rs. 1552 in a stock at 97 to obtain an income of Rs. 128. The dividend from the stock is:
9%
6%
7.50%
8%
None of these
Correct Ans: 8%

5. Arun buys 800 shares, each par value Rs. 10 of a company which pays an annual dividend of 15% at such a price that he gets 12% on his investment. Find the market value of a share.
12.5
12
14.5
15
None of these
Correct Ans: 12.5

6. By investing Rs. 1620 in 8 % stock, John earns Rs. 135. Find the quote of the stock?
92
98
96
94
None of these
Correct Ans: 96

7. A 6% stock yields 8%. Find the market value of the stock.
65 Rs.
75 Rs.
20 Rs.
48 Rs.
None of these
Correct Ans: 75 Rs.

8. In order to obtain an income of Rs. 650 from 10% stock at Rs. 96, one must make an investment of:
6240
6340
6440
6640
None of these
Correct Ans: 6240

9. Find the cost of purchase of Rs. 1000; 12% stock at 10 discount.
1100
1200
1120
900
None of these
Correct Ans: 900

10. A man buys Rs. 20 shares paying 9% dividend. The man wants to have an interest of 12% on his money. The market value of each share is
12
15
18
21
None of these
Correct Ans: 15

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Download Books

Related News