Surds and Indices Online MCQs with Answers

Here you can practice all the latest Surds and Indices Online MCQs questions and answers for free. Along with answers, you can also find detailed solutions for all Aptitude Test questions. These aptitude questions will help you to crack competitive exams such as IT exams, CSS, FPSC, ISSB, government exams, bank exams, entrance exams etc. These free aptitude assessment test questions with answers to practice consist of Number SystemLCM and HCFPercentageAverage and AgeRatio and ProportionPartnershipProfit and LossDiscountSimple IntrestCompound InterestTime and WorkTime and DistanceApproximationsPermutation CombinationProbabilityEquations and InequationsMensuration, Data Sufficiency, Number SeriesGeometryCombinationProgressionChain RuleClocks and calendarsSquare and Square RootsStocks and Share, Surds and indices, Trigonometry.

Online Aptitude test is one of the most important sections in all the Competitive exams, Entrance exams and Campus Interviews in order to grab Government jobs as well as IT Jobs. So Practice well and enhance your Surds and Indices Online MCQs skill with our resources.

The purpose of this online test is to help you evaluate your Surds and Indices Online MCQs with Answers. These Multiple Choice Questions (MCQs) on Aptitude will prepare you for the technical round of job interviews, written tests, and many certification exams.

Surds and Indices Online MCQs with Answers

Get Surds and Indices Online MCQs to prepare for all the entry tests to get admission to any university on a merit basis. An Aptitude Test is taken to check the abilities and skills of the candidates. All the applicants are welcome to attempt all the below-mentioned tests to prepare for the Surds and Indices Online MCQs

Aptitude Tests are conducted to assess the logical thinking, decision-making, and problem-solving skills of a person. So, to enhance your skills logically and arithmetically, you need to check and prepare the topics. All you have to do now is check them all and try to practice the different problems. These Multiple Choice Questions (MCQs) on Aptitude will prepare you for the technical round of job interviews, written tests, and many certification exams. Evaluate your Aptitude skills by trying the free Surds and Indices Online MCQs online at this page.

Surds and Indices Online MCQs

1. If 5^(a + b) = 5 x 25 x 125, find the value of (a + b)^2 ?
36
25
49
16
None of these
Correct Ans: 36

2. Evaluate 1000^7 / 10^14 = ?
10
7-Oct
108
10 7
None of these
Correct Ans: 10 7

3. If a = 1 / ( 3 – 2 ?2 ) then find 1/a =?
3 + ?2
3 + 2?2
3 – ?2
1
None of these
Correct Ans: 3 + 2?2

4. If a and b are positive integers such that a^b = 121 then (a-1)^(b + 1) = ?
10
100
1000
10000
None of these
Correct Ans: 1000

5. (256)^0.16 x (256)^0.09 = ?
16
2
64
4
None of these
Correct Ans: 4

6. (0.04) ^(–1.5) = ?
25
125
250
625
None of these
Correct Ans: 125

7. 3^( x – y )=27 and 3^( x + y )=243, then x is equal to
0
2
4
6
None of these
Correct Ans: 4

8. If 5^a = 3125, then the value of 5^(a-3) = ?
25
125
625
5
None of these
Correct Ans: 25

9. (16)3.5 x (16)? = 2564
2.5
2.75
4.25
4.5
None of these
Correct Ans: 4.5

10. If (a/b)^(x-1)=(b/a)^(x-3) then the value of x is:
(1/2)
1
2
(7/2)
None of these
Correct Ans: 2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Download Books

Related News