Tenses MCQs with Answers

Here is the list of Tenses MCQs with answers for the Preparation of Competitive Exams in FPSC, PPSC, SPSC, KPPSC, CSS, PMS, NTS, ISSB, LAT, etc. These Tenses MCQs will help you to secure maximum marks in upcoming academic as well as competitive exams in Pakistan

We have collected all the data and we have tried to provide you with the best information related to Tenses MCQs with their answers. These Multiple-choice questions will help you in the Preparation for Job tests, Interviews, competitive exams, etc. 

These General English MCQs consist of Active & Passive VoiceAdjectiveAdverb, Common Error DetectionConditional SentencesConjunctionCorrect Usage of ArticlesDirect & IndirectAnalogyAntonymsGrammarIdioms & PhrasesMasculine And Feminine GenderOne Word SubstitutionPairs of Words Often ConfusedPrepositionSentence CompletionSynonymsInterjectionSentence CorrectionSentence FormationSpelling CheckNounPhrasal VerbsPronounSelecting Words,  Syntax, Tenses, Verb, and Vocabulary.

Tenses Question with Answer

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare their Tenses MCQs online. We are presenting you top MCQs questions picked by the Subject Specialist. 

In these exercises of English Tenses MCQs Questions and Answer, students must choose the correct answer to fill in the blank. By completing these exercises, students will enhance their understanding of Tenses.

What are English Tenses?

Tense communicates an event’s location in time. The different tenses are identified by their associated verb forms. There are three main tenses: past, present, and future. In English, each of these tenses can take four main aspects: simple, perfect, continuous (also known as progressive), and perfect continuous.

Question 1.
When I went back to my hometown three years ago, I found that a lot of changes __.
A. had taken place
B. have taken place
C. are taken place
D. were taken place
Ans: A. had taken place

Question 2.
Firemen who battled the fire reported that is __ under control after forty minutes.
A. can be brought
B. was brought
C. has been brought
D. is brought
Ans: B. was brought

Question 3.
The members __ for a new committee in the coming meeting.
A. were voting
B. are voting
C. had voted
D. have noted
Ans: B. are voting

Question 4.
I __ an appointment with the dentist soon.
A. have made
B. will make
C. made
D. make
Ans: B. will make

Question 5.
Don’t worry __ late tonight.
A. when I am
B. if I’ll be
C. if I am
D. when I’ll be
Ans: C. if I am

Question 6.
The man sitting next to me on the plane was nervous because he __ before.
A. didn’t fly
B. hadn’t flown
C. hasn’t flown
D. wasn’t flying
Ans: B. hadn’t flown

Question 7.
Jeffrey told me that he __ the pen because he thought it was his.
A. has taken
B. had taken
C. was taken
D. have taken
Ans: B. had taken

Question 8.
When Mrs. Black reached the shop, Mr. Kevin _ already __.
A. was … left
B. has … left
C. have … left
D. had … left
Ans: D. had … left

Question 9.
Look ! A hamster __ by a cat.
A. has been chased
B. was being chased
C. is being chased
D. is chased
Ans: C. is being chased

Question 10.
The students __ to leave the building immediately.
A. have been ordered
B. will order
C. ordered
D. have ordered
Ans: A. have been ordered

Question 11.
They __ ready for his moment for weeks.
A. get
B. get getting
C. will get
D. have been getting
Ans: D. have been getting

Question 12.
The people next door __ a lot of noise until past midnight.
A. were making
B. was making
C. are making
D. have making
Ans: A. were making

Question 13.
We’re good friends. We __ each other for a long time.
A. have known
B. have been knowing
C. know
D. knew
Ans: A. have known

Question 14.
Allen __ out when Barry arrived.
A. had gone
B. has gone
C. going
D. go
Ans: A. had gone

Question 15.
The girls __ their housework before they came.
A. had done
B. are done
C. has done
D. is done
Ans: A. had done

Question 16.
“I __ to Mrs Sze about your matter. She wants you to see her as soon as possible,” Mr. Goh said.
A. have spoken
B. has spoken
C. had spoken
D. are spoken
Ans: A. have spoken

Question 17.
I’m sorry the house is not available any longer. It __ to a timber tycoon.
A. was being sold
B. will be sold
C. is sold
D. has been sold
Ans: D. has been sold

Question 18.
In future, famous singers __ to perform at charity concerts.
A. has been invited
B. will be invited
C. were invited
D. are invited
Ans: B .will be invited

Question 19.
_ Pam and Bobby _ the rules ?
A. Were, knowing
B. Does, knows
C. Are, knowing
D. Do, know
Ans: D. Do, know

Question 20.
A journalist __ to interview you later today.
A. had come
B. came
C. has been coming
D. will be coming
Ans: D. will be coming

Leave a Comment