Verb MCQs with Answers

Here is the list of Verb MCQs with answers for the Preparation of Competitive Exams in FPSC, PPSC, SPSC, KPPSC, CSS, PMS, NTS, ISSB, LAT, etc. These Verb MCQs will help you to secure maximum marks in upcoming academic as well as competitive exams in Pakistan

We have collected all the data and we have tried to provide you with the best information related to Verb MCQs with their answers. These Multiple-choice questions will help you in the Preparation for Job tests, Interviews, competitive exams, etc. 

These General English MCQs consist of Active & Passive VoiceAdjectiveAdverb, Common Error DetectionConditional SentencesConjunctionCorrect Usage of ArticlesDirect & IndirectAnalogyAntonymsGrammarIdioms & PhrasesMasculine And Feminine GenderOne Word SubstitutionPairs of Words Often ConfusedPrepositionSentence CompletionSynonymsInterjectionSentence CorrectionSentence FormationSpelling CheckNounPhrasal VerbsPronounSelecting Words,  SyntaxTensesVerb, and Vocabulary.

Verb Question with Answer

Youth For Pakistan has provided an excellent opportunity for the students to prepare their Verb MCQs online. We are presenting you top MCQs questions picked by the Subject Specialist. 

In these exercises of English Verb MCQs Questions and Answer, students must choose the correct answer to fill in the blank. By completing these exercises, students will enhance their understanding of Verb.

What is an English Verb?

A verb is an action or state of being in a sentence. Verbs can be expressed in different tenses, depending on when the action is being performed. Here are some examples: Example: Jennifer walked to the store. In this sentence, walked is the verb that shows action.

Q1.Could you turn _ the TV? The soap opera is about to start.
A. on
B. off
C. out
D. back
Answer :on

Q2.There was nothing good on TV so I turned it _ and went to bed.
A. in
B. up
C. off
D. down
Answer :off

Q3.he TV is too loud. Can you turn it _ a bit?
A. off
B. down
C. out
D. up
Answer :B.down

Q4.The TV is too quiet. Can you turn it _ a bit?
A. after
B. off
C. over
D. up
Answer : D.up

Q5.I´ve been looking _ my car keys for half an hour. Have you seen them anywhere?
A. at
B. up
C. for
D. after
Answer : C.for

Q6.My mother has offered to look _ the children, so we can go to the party.
A. after
B. into
C. for
D. at
Answer : A.after

Q7.If you don´t know what the word means, you’ll have to look it _ in the dictionary.
A. up
B. out
C. off
D. for
Answer : D.for

Q8.The meeting has been put _ to Friday as so many people have got the flu.
A. up
B. in
C. back
D. out
Answer : C.back

Q9.The meeting has been brought _ to Monday due to the seriousness of the situation.
A. on
B. out
C. down
D. forward
Answer : D.forward

Q10.The company is taking _ new workers to meet this projected demand.
A. at
B. on
C. up
D. over
Answer : B.on

Q11.We will have to start laying people _ if things don´t start to improve.
A. off
B. down
C. away
D. out
Answer : D.by

Q12.Get _ the bus before it’s impossible to get a seat.
A. up
B. over
C. on
D. off
Answer : C.on

Q13.This is my stop. I have to get _ the bus here.
A. away
B. off
C. out
D. down
Answer : B.off

Q14.Get _ and I´ll give you a lift.
A. up
B. into
C. over
D. in
Answer : D.in

Q15.What time does John’s flight get _ ? I think it’s due at 6.30
A. in
B. onto
C. out of
D. up to
Answer : A.in

Q16.Thanks for the lift. I can get _ here.
A. off
B. down
C. out
D. over
Answer : C.out

Q17.I´ll have to get __ the car. I think I´m going to be sick.
A. off
B. out
C. out of
D. down
Answer : C.out of

Q18.As so many people are ill, the meeting has been put _ to next Friday.
A. out
B. down
C. out
D. back
Answer : D.back

Q19.The police are looking _ the matter, which they regard as very serious.
A. into
B. onto
C. to
D. by
Answer : A.into

Q20.I don´t how how he gets _ on his salary. He can’t earn enough to pay for food, the car and rent.
A. over
B. through
C. in
D. by
Answer : D.by

Leave a Comment